Virroilla  Päivä Paloasemalla-tapahtuman ”hittinä” savusukellusta lapsille

0
Virtain VPK:n päällikkö Joni Vaitinen.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Valtakunnallista Päivä Paloasemalla-tapahtumaa vietettiin lauantaina. Virtain paloasema oli mukana yhtenä noin 360:n paloaseman joukossa. Koko perheen iloisessa tapahtumassa voi oppia elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja.

Virroilla lapsille suunnatusta savusukellusrastista on tullut ”hittituote”. – Nallen pelastaminen savuisesta huoneesta on ollut mukana jokaisena vuotena. Lapset ovat tykänneet käydä tällä rastilla, jossa  opitaan taitoja, miten poistutaan savusta, jos talo syttyy palamaan. Matalana pitää kulkea ja turvallisesti, avasi rastin luonnetta Virtain VPK:n päällikkö Joni Vaitinen.
Joni Vaitinen arveli, että tapahtumassa tulee tällä kertaa käymään yhteensä noin sata lasta ja aikuista. – Näyttää siltä, että väkeä on vähemmän liikkeellä, kuin viime vuonna. Tähän on ilmeisesti vaikuttanut kylmä sää. Kaikesta huolimatta tapahtuma on mukavasti kiinnostanut yleisöä. Paloturvallisuusasioiden lisäksi tapahtuma toimii myös  jonkinlaisena rekrytointina, että vapaapalokuntatoimintaan saadaan mukaan uusia kasvoja, kertoi  Vaitinen-.
Lapsille suunnatulla savusukellusrastilla toimivat avustajina  Niilo Valkonen(vas.), Roni Kolu ja Taavetti Riskilä.
Nuoriso-osastosta savusukellusrastilla avustajina toimineet Niilo Valkonen, Roni Kolu ja Taavetti Riskilä kertoivat, että nallen etsintä savuista huoneesta on lapsilta sujunut hyvin.
Muutamat ovat toki ensin ujostelleet tilannetta, oli kolmikon yhteinen kommentti.
Virroilla tapahtumaan kuului lisäksi  alkusammutuksen harjoittelua, kaluston esittelyä sekä kahvi,-mehu ja makkaratarjoilua.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI