Virtain 250-vuotias kirkko mahdollisimman monelle tutuksi.

0
250-vuotisjuhlavuottaan viettävä Virtain kirkko halutaan tehdä tutuksi mahdollisimman monelle.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews

Virrat

Virtain kirkko juhlii tänä vuonna 250-vuotistaivaltaan. Juhlavuoden tavoite on tehdä kirkkoa ja sen historiaa tutuksi niin paikallisille kuin turisteillekin.

Juhlavuoteen kuuluvat isona osana kirkon esittelyt. Seurakunnan sometuottaja, suntio ja konserttivastaava Anssi Nyman kertoo, että perinteisen tiekirkkotoiminnan lisäksi kutsumme kaikkia virtolaisia ja ohikulkijoita tutustumaan kirkon ja samalla myös Virtain historiaan. – Tiekirkko on avoinna heinäkuun 17. päivästä elokuun 8. päivään maanantaista lauantaihin kello 11-16 ja tällöin voi kirkkoon piipahtaa ennakkoon ilmoittamatta. Paikalla on opas. Muina aikoina kirkkoa esitellään sopimuksen mukaan.

Paikallisena, virtolaisena yhdistyksenä LC Virtain jäsenet puolisoineen tekijät tutustumiskäynnin juhlavuotta vietetään kotikirkkoon. Paikalla oli myös seurakunnan hallinnon ja viranhaltijoiden edustus.

-Toivomme vierailemaan mahdollisimman monia virtolaisia yhdistyksiä ja yhteisöjä ja lupaamme tarjota jokaiselle jotakin uutta. Tälle keväälle ja kesälle on kirkkoon sovittu jo yli neljäkymmentä ryhmää, esimerkiksi koululuokkia, paikallisia yhdistyksiä sekä turistiryhmiä kauempaa.

Esittelyt ja niiden kestot voidaan räätälöidä jokaiselle ryhmälle oman aikataulun ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Esittelyn yhteyteen voidaan sopia muutakin ohjelmaa kuten musiikkia, hartaushetkiä, hautausmaan esittelyä, tutustumista muistomerkkeihin ja ynnä muuta. Seurakunta tarjoaa nämä opastukset maksutta, avaa kirkon esittelyn näkökohtia Anssi Nyman. – jr 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI