Virtain Kurki-oopperan musiikki tallennettiin CD – levylle

0
Levyn kansikuvassa Inkeri Kurki (Satu Linjamaa) ja nuori sotilas (Julius Iivonen).

Jarkko Ruohola/ J-Pnews                                                                                               Virrat

Virroilla esitetyn Kurki-oopperan ensi-illasta on kohta kulunut kolme vuotta. Kyseistä oopperaa ehdittiin esittämään juuri ennen koronapandemian alkamista joulukuussa 2019.

Jos sitä ei silloin olisi syystä tai toisesta päästy esittämään, olisiko teoksesta päästy vieläkään nauttimaan. Oopperaa esitettiin Kurjenkylän kylätalolla seitsemän kertaa ja kaikki esitykset olivat lähes loppuunmyytyjä. Kurki-ooppera ja samalla myös Virtain kaupunki sai paljon myönteistä julkisuutta. Monet mediat hehkuttivat oopperan syvällistä vaikutusta Virroilla. Myös yleisöltä saatu palaute oli erittäin myönteistä. Suuri kiitos tästä kaikesta kuuluu Virtain kulttuurisihteeri Päivi Ylimykselle, joka oli ideoinut tarinan Inkeri Kurjen legendan pohjalta ja ohjasi koko suuren virtolaisista koostuvan amatöörinäyttelijäryhmän aivan uskomattomaan suoritukseen.

Kurki-oopperan säveltäjä ja CD – levyn tuottaja Markku Sorvari (vas.) ja levyn äänityksestä ja miksauksesta vastannut Joni Sorvari esittelemässä tyytyväisinä uunituoretta levyä.

Kurki-oopperan säveltämisestä vastannut Markku Sorvari avaa äänitteen syntymisen taustaa ja äänitteen sisältöä. -Koska kaikki halukkaat eivät mahtuneet valitettavasti näytöksiin, tuli usealta taholta juuri koronaepidemian alussa yhteydenottoja ja myöskin oopperan nähneiltä, eikö Kurki-oopperan lauluista voisi julkaista äänitettä. Koronapandemiasta johtuen tämä hanke on viivästynyt lähes kolme vuotta. Nyt sitten on musiikista alkuperäisten esittäjien voimin valmistunut CD – levy. Tätä levyä kuuntelemalla voi eläytyä oopperan musiikin ja laulujen vietäväksi. Levyllä kaikki laulajat ovat Kurki-oopperasta tuttuja roolihahmoja niin solistiosuuksissa, duetoissa kuin erikokoisissa lauluryhmissä sekä kuorossa. Näiden lisäksi on äänitteellä myös instrumentaali-kappaleita.

Laulujen tekstit ovat Kurki-oopperan libreton kirjoittajan Päivi Ylimyksen kynästä ja musiikki on Markku Sorvarin säveltämää. Levy on äänitetty ja miksattu vuosien 2021-2022 välisenä aikana SoundiSorvarit-studiossa Virroilla Joni Sorvarin toimesta. Valokuvat ovat Päivi Ylimyksen ottamia ja Antti Kuurilan kuvaamasta videosta kaapattuja. CD – levyn tuottaja on Markku Sorvari. Äänitteestä löytyy yhteensä 23 esitystä lauluina ja instrumentaalikappaleina. Levyn solistit: Satu Linjamaa, Julius Iivonen, Aila Ala-Nojonen, Riitta Kammonen, Kiira Kangaspusu, Veli Rantanen, Ari-Pekka Harju, Joelito Malabanan ja Hannu Hintsa. Kuoro: Satu Linjamaa, Aila Ala-Nojonen, Riitta Kammonen, Julius Iivonen, Ari-Pekka Harju, Joelito Malabanan, Hannu Hintsa, Veli Rantanen, Olavi Heittola, Olavi Ylä-Jarkko, Jussi Helin, Tauno Vuorenmaa, Reino Keskisaari, Reijo Herranen, Lauri Ylä-Soini, Lauri Ala-Nojonen, Pentti Tikkanen ja Markku Sorvari. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI