Virtain lukio kiinnosti aiempaa enemmän kevään yhteishaussa.

0
Virtain lukio ja Tredu toimivat samoissa tiloissa.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain lukion ensisijaiseksi opiskelupaikaksi valitsi 30 hakijaa kevään yhteishaussa. Viime vuoden vastaava luku oli 21. Suurin osa hakeneista tulee Virroilta. Myös muutama muualta hakenut ilmoitti Virtain lukion ykkösvalinnaksi. Kaiken kaikkiaan hakijoita Virtain lukioon oli 57 kappaletta.

Virtain lukiossa voi opiskella yleislinjan lisäksi lääketiede, tekniikka ja ympäristö- sekä kielet ja kansainvälisyyslinjalla.

Kaksoistutkinto eli lukio-opintojen suorittaminen ammattiopintojen ohessa on herättänyt kiinnostusta nuorissa. Virroilla kaksoistutkinnon voi suorittaa sujuvasti saman katon alla Tampereen seudun ammattiopiston tarjotessa ajoneuvoalan, -sosiaali- ja terveysalan sekä liiketoiminnan perustutkintokoulutusta samoissa tiloissa lukion kanssa.

Syksyllä alkava Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA) on uusi avaus Virroilla. Kyseinen koulutus lisää valmiuksia suunnata ammatilliseen koulutukseen tai lukioon. Yhteishaussa Tredun Virtain toimipisteen aloista liiketoiminta eli merkonomilinja nousi hakijamäärässä ylitse muiden.

Myöhemmin keväällä huhti-toukokuun hakujaksolla ja myös heinäkuun loppupuolella alkavalla hakujaksolla on koulutuspaikkoja haussa myös peruskoulupohjaisiin koulutuksiin.
Virtain kaupunki tarjoaa opiskelijoilla mm. ilmaisen asumisen paikkakunnalla. – jr 

JÄTÄ KOMMENTTI