Virtain seurakunnalla niukasti alijäämäinen talousarvio

0
Virtain kirkkovaltuusto hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan mm. vuoden 2024 talousarvion.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kirkkovaltuusto hyväksyi valtuutettujen monipuolisten, jopa hieman kritiikkiäkin sisältävien puheenvuorojen säestämänä yksimielisesti ja ilman muutoksia vuoden 2024 talousarvion tiistai-iltana.

Ensi vuoden budjetti on laadittu hieman alijäämäiseksi (3.373 €), koska vietetään kirkon 250 -vuotisjuhlavuotta. Juhlaan tullaan panostamaan mm. kirjahankinnalla. Lisäksi koko vuodelle on suunnitteilla runsaasti erilaisia tapahtumia kaikille kuntalaisille. Talousarvio on laadittu valtuuston aiemmin hyväksymälle 1,7 prosentin suuruiselle kirkollisverolle ja siihen ei sisälly lainanottoa. Talousarvion yleisperusteluissa käy ilmi, että seurakunnan talous on vakaalla pohjalla. Edellisellä tilikaudella eivät kriisiytyvän seurakunnan mittarit ole täyttyneet ja arvion mukaan ne eivät täyty myöskään kuluvana vuonna.

Kirkon 250-vuotisjuhlavuoden tavoitteeksi on asetettu, että mahdollisimman moni, vaikkapa kaikki virtolaiset, käyvät kotipitäjän kirkossa hiljentymässä ja osallistumassa juhlavuoden tapahtumiin.

Myös vuosi 2024 on merkittävä myös siksi, että katsotaan yhdessä eteenpäin tärkeimmän yhteistyökumppanin Ruoveden seurakunnan kanssa. Tampereen hiippakunnan asettama Ruoveden ja Virtain ohjausryhmä saa lääninrovasti Jari Kemppaisen johdolla valmistelutyönsä päätökseen 30.4.2024 mennessä. Tämän jälkeen mahdollinen liitosaloite siirtyy kummankin seurakunnan kirkkoneuvostojen ja kirkkovaltuustojen käsittelyyn. Toivotaan myös seurakuntalaisten aktiivista osallistumista kyseistä asiaa koskeviin kuulemistilaisuuksiin, jotka järjestetään Ruovedellä 18.1.2024 ja Virroilla 25.1.2024.

Usean valtuutetun puheenvuorossa jaettiin kiitosta selkeästi luettavasta ja hyvin ymmärrettävästä budjettikirjasta. Hyvää palautetta sai myös hyvin hoidettu talous. Paikkakunnan väestömäärän vähenemisen estämiseksi toivottiin seurakunnan olevan tukemassa Virtain kaupungin toimia, maahanmuuttajien saamista entistä enemmän mukaan seurakunnan toimintaan kaivattiin, seurakunnan ydintehtävän merkitystä korostettiin ja tiedottamisen tehostaminen kuntalaisille seurakunnan monipuolisesta toiminnasta oli myös toiveissa.

Kirkkoherra Jukka Taskinen

Ennen varsinaisen kokouksen alkua yhteisesti lauletun jouluisen virren jälkeen säestäjänä toiminut kirkkoherra Jukka Taskinen vuodatti kiitoksen sanat valtuustolle hyvästä yhteislaulusta ja toivoi, että kirkkovaltuusto esiintyisi kuorona jossakin ensi vuoden kirkon 250-vuotisjuhlassa. -En ole kuullut, että kirkkovaltuusto olisi esiintynyt aiemmin jossakin kuorona. Valtuuston puheenjohtaja Jukka Veija hyväksyi kirkkoherran toivomuksen leikkisästi nuijan kopautuksella. jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI