Virtain seurakunnan ensi vuoden talousarvion tulos miinusmerkkinen

0
Kirkkovaltuuston kokous

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
VIRRAT

Virtain kirkkovaltuusto hyväksyi yksimielisesti muutaman puheenvuoron saattamana tiistai-iltana (14.12.) vuoden 2022 talousarvion sekä toiminta- että taloussuunnitelman vuosille 2023-2024 ja hautainhoitorahaston talousarvion vuodelle 2022.

Kirkkoherra Jukka Taskinen

Talousarviokäsittelyn aluksi vs. kirkkoherra Jukka Taskinen esitti näkemyksiään talousarviosta. – Seurakunnan tulevaisuuden ratkaisee yhteinen tahtotila eikä eurot. Näin haluan uudelleen ja uudelleen kirkkoherran tehtävässä ja roolissa todeta. Se ei ole vielä miksikään muuttunut ja enkä usko päättäjien siinä tulevan mielipidettään muuttamaan, että seurakuntamme painopisteet toiminnassa ovat diakonia ja kristillinen kasvatus.

-On mielestäni hyvin perusteltua näihin asioihin panostaa näillä resursseilla, mitä meillä on käytettävissä. Lisäksi korona-aika on tuonut kolmanneksi sometyön. Uskon, että korona-ajan myötä sille jää pysyvä asema. Niin vahvasti seurakunta on ottanut sen työn omakseen.

Tuija Tolvanen

Talouspäällikkö Tuija Tolvasen mielestä talousarvion laatiminen oli ollut haastavaa, koska taustalla ei ollut niin sanottuja normaalivuosia kahden peräkkäisen koronavuoden takia. Piti mennä vuoteen 2019, että saatiin vertailukelpoisia lukuja käytettäväksi. Haasteena meillä on jäsenmäärän putoaminen. Meillä saattaa tällä valtuustokaudella käydä niin, että mennään alle 5000 jäsenen. Syyskuun lopun tilanne oli 5172 jäsentä.

Haastavinta oli kiinteistötoimen tehtäväalue. Sinne tuli aikamoisia nousupaineita ylläpitokulujen muodossa, joten emme päässeet valitettavasti kirkkoneuvoston asettamaan miinus 2 prosentin tavoitteeseen, kertoi talouspäällikkö Tuija Tolvanen budjetin laadinnasta.

Kirkkovaltuuston hyväksymä talousarvio kertoo, että, tilikauden tulos runsaat 73.000 euroa miinuksella. Investoinneissa keskitytään pääkirkkoon. Kirkon lämmittimien uusimiseen on varattu 37200 € ja valaistuksen uusimiseen 26500 €.

Virtain kirkko

Kirkkovaltuutettu Pentti Tikkanen arveli, ettei prosentin korotus palkkamenoihin ole riittävä. – Korotus oli mielestäni kahden, kolmen prosentin luokkaa. Näin kustannuksia tulee lisää. Lisäksi kaipaan talousarvion rinnalle ennustetta siitä, mikä on tulos tältä vuodelta. Olisi äärettömän tärkeää talouden seurannan kannalta, että ennuste olisi käytettävissä, toivoi Pentti Tikkanen.

Metsätaloussuunnitelmien toteutuminen puolestaan kiinnosti kirkkovaltuutettu Kari Savista. -jr


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI