Yhteishaku käynnistyi- Ähtärin lukion valtteina yhteisöllisyys ja laadukas opetus

0

Ähtärin lukio on noin 120 opiskelijan oppilaitos, joka vuodesta toiseen nousee STT:n tekemän kansallisen lukiovertailun kärkisijoille sekä maakunnallisesti että valtakunnan tasolla. Joulukuussa 2020 julkaistussa vertailussa Ähtäri oli jälleen Etelä-Pohjanmaan ykkönen pienten lukioiden sarjassa ja kansallisessa vertailussa sijalla 33 lähes 400 lukion joukossa.

Eija Kuoppa-aho

Sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho sanoo, että Ähtäriin on riittänyt kokoonsa nähden hyvin hakijoita aiempien vuosien yhteishauissa. Hän listaa menestystekijöiksi laadukkaan ja korkeatasoisen opetuksen sekä yhteisöllisyyden ja hyvän työskentelyilmapiirin.

– Opettajien suhde opiskelijoihin on välittävä ja opettajat oppivat tuntemaan opiskelijat lukion aikana henkilökohtaisesti. Opettaja-opiskelija-suhde muodostuu keskinäisestä kunnioituksesta, luottamuksesta ja huumorista; opettajat osallistuvat esimerkiksi opiskelijakunnan järjestämiin tapahtumiin. Me-henki kattaa siis Ähtärissä niin aikuiset kuin nuoret, Kuoppa-aho kertoo.

Ähtärin lukio on pienten lukioiden joukossa edelläkävijä tarjolla olevan kurssivalikoiman sekä opiskelijaetujen osalta. Syksystä 2020 lähtien on Ähtärin kaupunki tarjonnut kaikille aloittaville opiskelijoille kannettavan tietokoneen opintoja varten. Mikäli opiskelijalla on jo oma kannettava tietokone, hän saa tietokoneen hintaa vastaavan stipendin, kun tietty kurssimäärä täyttyy.

B-ajokortti ”taskuun” liikennekasvatus opiskelukurssin yhteydessä

Uutena kurssina toteutetaan tammikuusta 2021 alkaen liikennekasvatuksen kurssi, jonka tavoitteena on, että opiskelija kiinnostuu liikenneturvallisuuden edistämisestä ja oppii turvallisen liikennekäyttäytymisen perusteita. Liikennekasvatuksen kurssi koostuu autokouluopinnoista sekä liikennepsykologian ja liikenneturvallisuuden teoriaosuuksista. Kurssiin sisältyy myös liukkaan kelin ajoharjoittelua, ensiapukoulutusta sekä turvallisuusmääräyksiin tutustumista. Ne opiskelijat, jotka haluavat hankkia kurssin yhteydessä B-ajokortin, osallistuvat lisäksi kahdeksaan ajo-opetustuntiin, jotka suoritetaan varsinaisen kurssin ulkopuolella. Kurssi on varsinaisille opiskelijoille maksuton.

Ähtärin lukiossa voi suorittaa ”ajorttitutkinnon” ja säästää samalla kustannuksissa.

Ensimmäiset kokemukset liikennekasvatuksen kurssista ovat positiivisia.

– Onhan tämä mahtava juttu, että ajokortin voi suorittaa lukiossa. Opetus on paljon laajempaa ja syvällisempää kuin autokoulussa, minkä lisäksi ajokortin hankkiminen tulee todella edulliseksi, sanoo lukion toiselle luokalla opiskeleva Arttu Keisala.

Artun opiskelijakaverilla Kiia Kuoppamäellä on jo traktorin ajamiseen oikeuttava T-kortti, jonka hän päivittää liikennekasvatuksen kurssilla B-ajokortiksi.

– Kurssilla opetetaan tärkeitä turvallisuusasioita, joita pidän tosi tärkeänä, Kuoppamäki painottaa.

Ähtärin lukiossa on tarjolla myös monipuolinen valikoima lukiodiplomeihin ohjaavia taito- ja taideaineiden kursseja. Ilmaisutaitoa, musiikkia ja kuvataidetta voi yhdistää joko keskenään tai muihin oppiaineisiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI