Arpaisten patikalla juhlavuosi – tapahtuma järjestettiin 30. kerran!

0
Kuva: Saana Peura

Arpaisten patikkaa voi jo ansiokkaasti kutsua perinteiseksi tapahtumaksi, sillä lauantaina 14.9. tämä pidetty soinilainen tapahtuma järjestettiin jo 30. kerran.

Kuva: Niina Köykkä

Juhlavuoden kunniaksi paikalle oli kutsuttu patikan puuhahenkilöitä vuosien varrelta sekä naapurikuntien edustajia. Sääennuste lauantaille pelotteli runsaalla sateella, mutta onneksi tapahtuman osallistujia ei sää säikäyttänyt. Aamupäivän aikana sateli maltillisesti ja sää olikin ennusteita parempi. Maastoon lähti tällä kertaa hieman vajaa 200 patikoijaa.

Arpaisten patikka on hyvän mielen retkeilytapahtuma, johon osallistujia tänäkin vuonna saapui paikallisten reippailijoiden lisäksi ympäri Etelä-Pohjanmaata. Kaikenikäisiä näkyi osallistujien joukossa, mutta ihan pienimpiä melko vähän, koska lyhinkin reitti oli noin 11 km. Viime vuoden palautteen pohjalta valittavissa oli kolme eri reittiä: Ulvo-Arpainen-Kaihiharju 24 km, Saarilampi- Kaihiharju 16 km ja Löytömäki-Kaihiharju 11 km. Osallistujat jakautuivat melko tasaisesti eri lähtöpaikoille.

Paikallisen Peuran Liikenteen bussit kuljettivat patikoijat Yhteistalolta lähtöpaikoille, joista lähdettiin kulkemaan omaa tahtia kohti Kaihiharjua. Reitin varrella oli talkooväen järjestämät mehupisteet, joilla tarjoiltiin evääksi myös banaania ja suolakurkkuja. Patikan päätepisteessä, Kaihiharjun kauniissa maisemissa, oli odottamassa maastoruokailu. Siellä vatsan sai täyteen Kokkaamo Ateriapalvelut Oy:n Soinin keskuskeittiön valmistamalla hernekeitolla. Juhlavuoden kunniaksi Yhteistalolla herkuteltiin kakkukahveilla. Patikan jälkeen oli vielä mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Arpaisten patikan järjestivät jälleen yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura sekä Soinin kunta. Tapahtuma järjestetään vahvasti kökkähengessä, soinilaisen kökkäväen vuosien tuomalla kokemuksella ja taidolla. Jatkoa patikalle on suunnitteilla jälleen ensi syksynä.



 

JÄTÄ KOMMENTTI