Virrat-palkinto Virtain Muovityö Oy:lle

0
Virrat-palkinnon luovuttamisseremonia. (vas.)valtuuston pj. Jarmo Vehmas, kaupunginhallituksen pj. Reijo Koskela, kaupunginjohtaja Henna Viitanen ja palkinnon vastaanottaja Virtain Muovityö Oy:n toimitusjohtaja Marja Haapanen.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virrat-päivän iltajuhlassa (20.10.) luovutettiin 27. kerran jaettu Virrat-palkinto Virtain Muovityö Oy:lle. Palkintona oleva karhupatsas on kuvanveistäjä Timo Karan käsialaa. Lisäksi palkintoon kuuluu myös kunniakirja.

Ennen palkinnon saajan julkistamista Virtain kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Koskela avasi juhlayleisölle palkinnon saajan taustaa.

-Yritys on toiminut yli 50 vuotta. Perustajan yrityskipinän syntymiseen vaikutti äidin taikinakulho, joka särkyi pikkupojan seikkailuissa. Isona hän päättikin perustaa ruukkutehtaan, jotta kulho tulisi hyvitettyä.

Aloittaessaan yritys alkoi Virroilla tuottaa tuotteita, jota ei aikaisemmin ollut paikkakunnalla. Yhdellä ensimmäisellä tuotteella parannettiin nuorten turvallisuutta. Yritys valmistaa tuotteita mm. puhaltamalla ja ruiskuttamalla. Jokunen vuosi sitten yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos.

Tällä hetkellä yritystä johtaa innovatiivinen, nuorekas ja ammattitaitoinen joukko, joka on eteenpäin pyrkivää. Nykyisellään yrityksessä on panostettu voimakkaasti automatisointiin, kustannustehokkuuteen ja vastuullisuuteen. Valtaosa yrityksen tuotteista syntyy kierrätysraaka-aineista.

Virrat-palkinnon vastaanottanut Virtain Muovityö Oy:n toimitusjohtaja Marja Haapanen kertoi, että yritystoiminta on kasvanut vuosien myötä. Tätä nykyä VMTPlastic valmistaa erilaisia muovituotteita teollisuudelle. Teemme tuotekehitystä yritysasiakkaiden kanssa ja valmistamme heille räätälöityjä muoviratkaisuja, kuten koneiden ja laitteiden osia. Pitkät asiakassuhteet ja korkea asiakastyytyväisyys ovat yrityksemme kulmakiviä. korosti Marja Haapanen.

Taantumienkin aikana halutaan kehittyä

Toimitusjohtaja Marja Haapanen näki tärkeänä, että taantumienkin aikana yritystä kehitetään.

– Taantumien hetkellä on yrityksessämme pyritty tekemään investointeja ja kehittämään toimintaa. Viimeisen kolmen, neljän vuoden aikana on tehty investointeja noin kahden miljoonan euron edestä muovikoneisiin, robotteihin, tietojärjestelmiin ja toimitiloihin. Juuri päättyneellä tilikaudella saimme liikevaihdon kasvua noin 20 prosenttia. Tulevaisuus näyttää valoisalta vallitsevasta taloustilanteesta huolimatta. Olemme saaneet uusia asiakkaita ja uusia tuotteita on tulossa syksyn aikana. Tulevalta vuodelta odotetaan jälleen kasvua, avasi tulevaisuuden näkymiä Marja Haapanen.

Vastuullisuus on tärkeää

Toimitusjohtaja Merja Haapanen korosti vastuullisuutta. -Muovialalla toimiessamme olemme nähneet tärkeäksi panostaa vastuulliseen toimintaan. Olemme olleet kiertotalouden edelläkävijöitä. Tällä hetkellä lähes 80 prosenttia valmistamistamme muovituotteista on valmistettu kierrätysaineista.

Keijo Kaleva, keskellä kunniakirjan saaja Timo Wenell ja oik. hyvinvointijohtaja Minna Koskinen.

Juhlassa luovutettiin myös hyvinvointilautakunnan myöntämä kunniakirja terveyttä ja hyvinvointia edistävästä toiminnasta. Tänä vuonna kunniakirjan sai Timo Wenell. Myöntämisperusteissaan lautakunta on puheenjohtaja Keijo Kalevan mukaan kiinnittänyt valintaa tehdessään seuraaviin asioihin.

– Kunnia kirja on päätetty myöntää virtolaiselle, joka liikkuvan työnsä ohessa on ehtinyt kohdistaa tarmoaan ja taitoaan nuorten ohjaukseen ja harrastukseen liikunnan ja omatoimisuuden edistämiseen.

Lisäksi kiinnostus ja harrastus riittää lähialueyhteistyöhön ja kotouttamiseen. Kotouttaminen tarvitsee osaamista ja yhteistyötä kaupungin, Virtain seurakunnan ja monen yhteisön kesken. Kiitossanoissaan Timo Wenell korosti taustatoimijoiden merkitystä.

– Tämä ei ole yhden miehen show. Työ tarvitsee kaikki taustatoiminnot, Virtain seurakunnan vahvan tuen ja kaupungin toimet järjestämällä esimerkiksi asuntoja ja toimintoja, jotka mahdollistavat tämän toiminnan, korosti Wenell.

Virrat-päivän musiikillisen puolen hoitui Virtain seurakunnan esittämästä musiikkitervehdyksestä, josta vastasivat lauluesityksillään nuorisotyönohjaaja Jona Hernesmiemi ja kanttori Annamari Ylä-Soini. Heitä säesti vt. kirkkoherra Jukka Taskinen.

Kiia Koro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marianne Väisänen

Baletin maailmaan päästiin Merikanto-opiston oppilaiden Kiia Koron ja Marianne Väisäsen upeiden esitysten myötä. Virtain ”kuvalähettiläs”, kesällä Virtain karhuksi valittu Sirpa Jyske avasi yleisölle monipuolisesti ja mielenkiintoisesti luontokuviinsa liittyviä asioita. Jyskeen upeat kuvat ovat tehneet tunnetuksi virtolaista luontoa ja itse Virtain kaupunkiakin suurelle yleisölle sekä Ylen että MTV:n säälähetyksissä. – jr

Sirpa Jyske esitteli luontokuviaan yleisölle Virrat-päivän juhlassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI