Vimpelin lukion oppilaat Lia Järvelä ja Janna-Juulia Mäenpää kilpailumatkalle Japaniin

0

Heikki Mäkipää/ J-Pnews

Järviseudun neljässä lukiossa järjestettiin jo toisen kerran Global Scientist Award Finland kilpailu.

Global Scientist Award ”Dream Wings” on japanilainen sosiaalinen innovaatio, jonka tarkoituksena on tukea kouluissa tehtävää tutkimuslähtöistä opetusta ja edistää oppilaiden henkilökohtaista lähestymistä tieteeseen ja siitä saataviin tuloksiin.

Finland Japan Culture and Education ry (www.fjce.fi) on vuodesta 2012 lähtien systemaattisesti järjestänyt suomalaisille lukioille mahdollisuuden osallistua yhteistyöhön japanilaisten lukioiden kanssa eri tavoilla ja eri tasoilla. Järviseudun alueella Alajärven lukiolla on erityissuhde Jiyu Gakueniin Tokiossa (vuodesta 2014), Vimpelin lukiolla Hokkaidolla Mukawa Gakueniin ja Jiyu Gakueniin ja Lappajärven Geolukiolla Ikeda Gakueniin.

AIRA (Asteroid and Impactite Research Academy, www.airafinland.fi ) toimi kilpailun järjestäjänä Suomessa ja Japanissa vastaava järjestäjä oli Ikeda Gakuen Kagoshimasta. Saapuneet kilpailutyöt arvosteli tuomaristo, johon kuuluivat Alajärven ja Vimpelin sivistystoimen johtaja Marko Timo, Evijärven kunnanjohtaja Mikko Huhtala, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara, Vaasan yliopiston yliopistolehtori Juho-Pekka Mäkipää ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli. Tuomariston puheenjohtajan toimi AIRA:n toimitusjohtaja Heikki Mäkipää.

Tänä vuonna kilpailuun ilmoittautui yhteensä 5 tiimiä. Tuomaristo valitsi korkealaatuisista töistä voittajaksi Vimpelin lukiosta Lia Järvelän ja Janna-Juulia Mäenpään muodostaman tiimin, jonka työ käsitteli salmiakin valmistusta ja sen tuoksun käyttöä ilman raikastajana.
Tiimi osallistuu GSA kilpailun Kagoshimassa, Japanissa 12.11.2023 pidettävään loppukilpailuun.
Tiimiä huoltaa kilpailun ajan Alajärven ja Vimpelin lukion opettaja Emmi Seppälä.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI