Kansanedustaja Harkimo: Hallitus ei ymmärrä bisneksestä mitään

0
Raikasta lähdevettä Lehtimäeltä

Suomen hallituksen esitys vesihuoltolain muuttamisesta kääntyy täysin päinvastaiseksi kuin pitäisi. Vesilaitokset pitää säilyttää täysin julkisessa omistuksessa. Esityksen läpimeno tarkoittaisi sitä, että 49 prosenttia voisi siirtyä sijoittajien haltuun.

  • Ministerit pitäisi laittaa business-kursseille, kun eivät tunnu ymmärtävän liike-elämästä yhtään mitään. Sijoittaja hakee sijoitukselleen aina parempaa tuottoa kuin esimerkiksi lainan korko. Ja vasta yhtiön osakassopimus määrittelee millaista liiketoimintaa yhtiö tulee tekemään. Ja tämän maksaa aina kuluttaja. Ymmärtääkö hallitus osakassopimuksen hajottavan vaikutuksen kuntien päätöksentekoon ja miten hallitus varmistaa kuntien päätöksenteon osakassopimuksesta riippumatta, kysyy Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo.

Harkimo on jättänyt kirjallisen kysymyksen hallituksen esityksestä vesihuoltolain muuttamiseksi.

  • On täysin käsittämätöntä, että lakiluonnoksessa mahdollistetaan 49 prosentin osuuden myynti sijoittajille ymmärtämättä yhtään mitään mitä se käytännössä tarkoittaa. Vesi, lämpö ja sähkö ovat sellaisia perusasioita niin kuluttajille kuin yrityksille, ettei niillä pidä tehdä bisnestä. Katsokaa nyt vaikka sähkön hintaruljanssia, kun tavallisia suomalaisia pelotellaan, ettei tänään kannata pestä pyykkiä, päättää Harkimo.


JÄTÄ KOMMENTTI