Sepänniemessä laulu raikasi

0
Ikivihreät kuoron yli 20 laulajaa ja säestäjien ei tarvinnut pelätä sadepilvien uhkasta, kun mahtuivat hulppeasti esiintymään, Sepänniemen uuden esiintymislavan suojaan.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Sade kohisi Ponnenjärven aaltoihin, sadan metrin etäisyydellä Sepänniemen lomakylästä. Jopa niin uhkaavasti, että lomakylän yrittäjä Liisa Pienimäki toi laatikollisen sateenvarjoja laulajien suojaksi.

Mutta kaikille yllätykseksi pilvi purjehti pois, ja taivasalla istuvat, yhteislauluillan kymmenet osallistujat säilyivät kuivina. Monet kyllä jo levittivät sateenvarjot suojakseen, mutta pisaraakaan pilvistä ei tihkunut.

Vaikka sade kohisi läheisen Ponnenjärven aaltoihin, niin ”pihalaulajat” pysyivät kuivina. Ja aurinkokin pilkisti sadepilvien lomasta.

Sepänniemessa oltiin koolla yli 50 ”kultakurkun” joukolla. Laulutunnin aikana raikasikin kymmeniä lauluja, heinäkuisessa illassa. – Jätkän humpasta- Kalliolle kukkulalle. Eikä unohdettu Vanhoja poikia viiksekkäitä, eikä Nuoruusmuistoja eikä Satamanvaloja, Lapsuudenkotia ja Huopikkaitakaan. Lisäksi paljon muita sanoituksia.

Kuoron johtaja Pirkko Rankila, säestäjinä Ritva Sorila ja Risto Purho.

Kesäisen laulukonsertin ”esilaulajat”, alavutelaisen Pirkko Rankilan johtama IKIVIEHRÄETkuoron ei tarvinnut pelätä sateen uhkaa. Kuorossa laulavat alavutelaiset, töysäläiset ja ähtäriläiset, saivat esiintyä Sepänniemen uudella, katetulla näyttämöllä. Samoin säestäjinä soittaneet: Anelma Myllymäki, Ritva Sorila, Reijo Nieminen ja Risto Purho.

Tunnin kestäneen konsertin päätteeksi täyttyi lomakylän kahvila ja terassakin, kun kaikkien kurkunjänteen voideltiin Liisa ”Lissu” Pienimäen, apureineen kokkaamilla kahveilla, voileipien kanssa.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI