Ähtäri saa uuden perusasteen koulun

0
Tälle paikalle nousee uusi koulu yli 400:lle oppilaalle.

Ähtäriin uusi perusasteen koulu

Ähtärin kaupunginvaltuusto päätti maanantaina 1.2.2021 täysin uuden perusopetuksen koulun rakentamisesta. Uusi koulu rakentuu nykyisen Otsonkoulun paikalle. Tavoitteena on, että luokka-asteet 1–9 muuttavat uusiin tiloihin elokuussa 2024. Uusi yksikkö mitoitetaan 420 oppilaalle ja tämänhetkinen kustannusarvio on 10,8 miljoonaa euroa. Rahoitus toteutetaan ensi vaiheessa lainarahoituksella.

Koulun hankesuunnittelu on käynnissä ja suunnittelua ohjaa päättäjistä ja virkamiehistä koostuva ohjausryhmä. Lisäksi on perustettu käyttäjistä koostuva työryhmä pohtimaan tilaohjelmaa ja tilojen toiminnallisuutta.

Eija Kuoppa-aho

Olen tyytyväinen, että uuden oppimisympäristön suunnittelu on nyt konkreettisesti käynnistynyt. Meillä on työryhmissä päättäjiä, käyttäjiä ja kokeneita alan asiantuntijoita. Osallistamme myös käyttäjiä, eli muun muassa oppilaita ja opettajia jo hankkeen alkuvaiheesta lähtien, kertoo sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho.
Työryhmät ovat myös käyneet virtuaalisesti tutustumassa Lappajärven uuteen yhteiskouluun. Myös virtuaalinen tutustumiskierros Parkanon uudelle koulukampukselle on suunnitelmissa.

Uuden koulun hankesuunnittelua vetää projektipäällikkö Jussi Timo Ramboll Oy:sta. Varsinaisesta hankesuunnittelusta vastaa Lukkaroinen arkkitehdit Oy, joka on toteuttanut mm. Parkanon koulukampus Kaarnan, Kuopion Jynkän koulun ja lukuisia muita oppimisympäristöjä. Arkkitehtitoimisto valmistelee kouluhankkeen toiminnalliset tavoitteet ja laatii alustavan tilaohjelman, jonka pohjalta varsinainen arkkitehtisuunnittelu tehdään.

Hankesuunnittelun jälkeen kilpailutetaan ja käynnistetään varsinainen arkkitehtisuunnittelu ja sekä kilpailutetaan rakennesuunnittelu ja talotekniikkasuunnittelu. Urakoiden kilpailutus käynnistyy keväällä 2022 ja urakoitsija kiinnitetään hankkeeseen alkukesästä 2022. Rakennusaikaa uudelle koulurakennukselle on varattu 21 kuukautta.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI