Ähtärissä palkittiin – menestyneitä urheilijoita ja aktiivisia toimijoita

0
Palkitut (kaikki eivät päässeet paikalle)

Ähtärin liikuntahallilla järjestettiin 30.3. palkitsemistilaisuus, jossa palkittiin vuonna 2022 valtakunnallisella tasolla menestyneitä urheilijoita sekä aktiivisia toimijoita. Ähtärin kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti palkittavista ja tunnustuspalkinnon saajista kokouksessaan 9.3.2023. Ähtäriläisiltä liikuntaseuroilta oli pyydetty tietoa menestyneistä urheilijoista sekä ehdotuksia palkittavista.

Stipendit saavuttivat: Juuso Toivonen, Iiro Suutarinen, Ville Toivonen, Neea Puskala, Sara Mattila, Heikki Saunanen, Anna-Sofia Haipus, Tuomas Autio, Aati Vesala, Aapeli Hietakangas, Vili Viitanen, Antti Hietaharju, Otto Hirvilampi, Markku Niemi, Jorma Tiilikainen, Kimmo Paananen, Raimo Holma, Helena Riutta, Konsta Sulkava, Niko Korsumäki, Aki Syrjälä, Hermanni Huhtamäki ja Martti Saunanen. (osa palkituista puuttuu kuvasta)

Vuoden urheilijaksi valittiin Juuso Toivonen, vuoden valmentajaksi Riku Sipilä ja kunnon kuntalaiseksi Outi Pilli.

Muistamisia oli luovuttamassa Ähtärin kaupungin puolesta liikuntapalveluiden suunnittelija Janne Kujala sekä sivistys- ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja Joakim Siirilä.

Vuoden urheilija 2022 Juuso Toivonen.

Juuso Toivonen Kalevan Kisoissa
Kalevan Kisat Joensuu M 10-ottelu (2.).
Nuorten SM-kisat Vaasa M22 pituus (1.)
Nuorten SM-kisat Vaasa M22 seiväs (4.).
SM-hallit Kuopio M 7-ottelu (1.)
PM-kilpailut Seinäjoki M 10-ottelu (4.).
Suomi-Ruotsi maaottelu Helsinki M 3-ottelu (4.)

Vuoden valmentaja 2022 Riku Sipilä.

Riku Sipilä

Riku on aloittanut oman aktiivisen judopolkunsa 12-vuotiaana vuonna 2003. Peruskurssin suoritettuaan hän on osallistunut erittäin aktiivisesti judoleireille ja kiertänyt kilpailuissa ympäri Suomen sekä ulkomailla. Myös lasten ryhmien ohjaaminen kuului olennaisesti Rikun vahvuuksiin jo nuorempana. Vuosien varrella hän on toiminut mm. Jushinkanin sihteerinä ja ollut mukana Judoliiton edustusvalmennusryhmässä.

Syksyllä 2021 hän otti ohjattavakseen sekaryhmän jossa oli jo muutaman vuoden harrastaneita judokoita sekä uusia harrastajia.

Viime vuoden syyskuusta alkaen Rikulla on ollut vastuullaan judon peruskurssi. Kurssin aloitti 16 uutta 6-13-vuotiasta harrastajaa, mikä on paljon tatamin kokoon nähden.

Riku on erittäin pidetty valmentaja niin lasten kuin huoltajien mielestä. Eräs vanhempi kuvailee Rikua näin: ”Hän on super-rauhallinen ja kannustava, osaa tukea hienosti erilaisia lapsia ja nuoria heidän vahvuuksiaan myönteisesti huomioiden. Harjoituksiin lasten on kiva tulla ja myös vanhempana on ollut ilo seurata valmennusta ja valmennettavien kehitystä”.

Rikun paluu tatamille on ollut Jushinkanille lottovoitto! Tilahaasteiden ja koronavuosien jälkeen seura on lähtenyt uuteen nousuun ja iso kiitos tästä kuuluu Rikulle.

Kunnon kuntalainen 2022 Outi Pilli.

Outi Pilli

Outi on ollut mukana perustamassa Ähtäriin pesäpallotoimintaa vuonna 2018 ja toimien myös seuran rahastonhoitajana siitä lähtien. Outi toimii pääseuran, Ähtärin Urheilijoiden sihteerinä sekä on mukana johtokunnassa.

Outi on ollut mukana Ähtärin Urheilijoiden pesäpallojaoston hankkeessa (tekonurmi Hyvinkäältä) toimien sihteerinä ja taloudenhoitajana. Hänellä tulee olemaan sama rooli myös tulevassa stadionhankkeessa.

Hän vastaa yhtenä tekijänä pesäpallo-otteluiden tuomareiden organisoinnista sekä koulutuksista. Outi tuomaroi myös itse otteluita. Vuodesta 2018 alkaen Outi on ollut mukana valmennustehtävissä 2010 syntyneiden tyttöjen joukkueessa. Outi on vastannut myös tyttöjen pelien striimaamisesta sekä joukkueenjohtajan tehtävistä.

Outi on mukana myös salibandyssä toimien Pahan hallituksessa sekä itse pelaten naisten joukkueessa. Lisäksi Outi on aktiivinen kuntoliikkuja antaen muille hyvää esimerkkiä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI