”Tärkeintä saada alueen edustaja eduskuntaan” – Mikko Savolan vaalikiertue

0
Mikko Savola sai myhäillä tyytyväisenä, kun vallitsi leppoisa tunnelma ja kansalaisia oli paljon koolla Töysän Salen piha-alueella.

Pentti Hautala
Alavus/Töysä

Nyt on vaalikuume hyvässä vauhdissa ja kuumimmillaan kiihdytysvaiheessa. ”Politiikasta viis! On tarkeintä, että omalta alueelta saadaan edelleen ainakin yksi edustaja varmasti eduskuntaan.

– Tänä aikana se on erityisen tärkeää. Ja siksi minäkin meinaan äänestää taas pitkästä aikaa. Kaksi eduskuntavaalia on jäänyt kyllä äänestämättä kokonaan.

– Äänestän nyt siksi, että haluan varmistaa omalta osalta Mikon jatkavan eduskunnassa. Tällä tavoin totesi monikin töysäläinen torstaina nauttiessaan Salen pihassa vaalikahveja, herkullisten lättyjen ja hillon kanssa.

Väkeä olikin pihassa enemmän kuin koskaan aikaisemmin vastaavissa tapahtumissa. Mikko Savolan tukiyhdistyksen, Turvallinen Kotiseutu ry:n puheenjohtaja, tuurilainen Irma-Liisa Viitamäki saikin apujoukkoineen häärätä ”hiki hatussa”, että kaikki saivat herkuttelussa kyllänsä.

Mikko Savola iloitsi itsekin siitä, että vaalitilaisuuksissa on ollut muuallakin paljon osallistujia.

– Kaikesta ja kaikilla on huomannut, että nyt vaalit kiinnostavat kansalaisia entistä enemmän.  – Aktiivisuus vaaleja kohtaan ja korkea äänestysprosentti onkin hieno homma. Jokaisen ääni on tarpeellinen ja vaikuttaa.

– Ehkä tämän kertaisessa eduskuntavaalissa on kiinnostusta kasvattanut kilpailutilanne. Varteenotettavia ehdokkaita on nyt niin paljon eri alueilta. Vaalipiiristämmekin useita ministereitä sekä nykyisiä ja entisiä kansanedustajia. Lisäksi nimekkeitä uusia yrittäjiä, muistutti Mikko.

Myöskin hienoa musiikkia ja laulua kuultiin, Klaus Lavilan esittämänä.

Klaus Lavila lauloi ja soitti kitaraa. Mikko Savola tallensi puhelimellaan hienoja esityksiä.

Kyllä minua itseänikin Salen pihaan kerääntynyt suuri ihmismäärä kuitenkin ihmetytti. – Mutta myös samalla ihastutti. -Olenhan osallistunut lukemattomiin vastaaviin kekkereihin vuosikymmenien aikana, mutta koskaan ei ole osanottajia ollut näin paljon paikalla.

Kunnallisneuvos Eino Kuokkanen tapasi runsaasti kuntapäättäjä tuttuja, menneiltä vuosikymmeniltä Salen pihassa.

Ennakkoäänestys osoitti jo myöskin aktiivisuutta vaaleja kohtaan. Äänestysprosentti nousi vuoden 2019 vaaleista. Töysätalossa nähtiin jopa jonon muodostumista.

Töysäläiset eivät ole viime vuosina aktiivisia äänestäjiä. Prosentti on jäänyt valtakunnallisissa ja aluevaalissa luvattoman alhaiseksi. Esimerkiksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa töysäläiset äänestivät 68,4 %. Alavutelaisten prosentti oli yli 70.

Aluevaaleissa Töysässä jäi innostus kovin alhaiseksi, kun kansalaisvelvollisuuttaan käytti ainoastaan 40,8 %. Näin toimittiin, vaikka kyseessä oli tärkeät vaalit ja töysäläisiäkin ehdokkaita useita.

Joten nyt vaan kaikki tulevana sunnuntaina äänestämään. Ajatuksena ensisijaisesti se, että oman alueen ehdokas on etusijalla!

Kuvat: Pentti Hautala

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI