Alajärvellä ei tule syyslomalla tylsää

0

Alajärven kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut sekä Alajärven 4H ovat suunnitelleet tulevaksi syyslomaksi jälleen paljon kaikenlaista.

Syyslomaa vietetään perinteisesti viikolla 42, mutta ohjelman suhteen otetaan jo varaslähtöä edellisellä viikolla, kun perjantaina vietetään nuorisotila Pysäkillä loman aloittajaisia turnauksien ja kokkailun äärellä. Samana perjantaina on Valkealammella pimeän patikka, jossa on erillinen omatoiminen perhepatikka sekä aikuisille ohjattu kuntopatikka klo 20.00 alkaen.

Merja Korpela

-Omatoimiseen perhepatikkaan on tilattu 200m heijastinnauhaa -kertoo liikunnanohjaaja Merja Korpela.

Heti aloitusviikonloppuna nuorisopalvelut järjestävät retken Särkänniemeen, joka avautuu syyslomalla karmivan karnevaalin tunnelmissa.

Syyslomaviikon maanantaina onkin useita tapahtumia. Alajärven uimahallilla on viime vuosien syys- ja talvilomilta tuttu pool race -vesirata, joka haastaa uimataitoiset lapset, nuoret ja aikuisetkin temppuilemaan haastavalla radalla. Alajärven 4H järjestää LuontoOn-hankkeen ja eläkeliiton kanssa maanantaina koko perheelle Kanaharjun Karhu-laavulla retkipäivän, jossa luvassa on luontosuunnistusta, makkaranpaistoa ja nokipannukahvia. Maanantaina alkaa myös suosittu nuorten haravointikampanja, jossa nuoret haravoivat ikäihmisten pihoja ja saavat siitä palkkioksi pääsyn yönuopparille.

-Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty haravointikampanja on aiheuttanut suurta innostusta nuorten keskuudessa, kertoo nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä.

Maanantaina illalla järjestetään myös valtakunnallinen asunnottomien yö -tapahtuma Ohjaamon ja starttipaja laiturin tiloissa.

-Luvassa on ainakin kahvi- ja makkaratarjoilua, palveluohjausta ja avustusta. Ohjelma tarkentuu vielä -kertoo Ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula.

Tiistaina syyslomalla pääsevät eri ikäiset lapset, nuoret ja aikuiset tutustumaan uusissa nuorisotiloissa ohjatusta iWall-seinään, joka on virtuaalinen liikuntapeliseinä. Eri ikäisille on oma tuntinsa, ja ilmaiseen tutustumiseen täytyy ilmoittautua ennakkoon.

Alajärven 4H järjestää tiistaina lapsille puuhapäiviä 4H-kellarilla Alajärvellä sekä Lehtimäen nuorisoseuralla. Puuhapäiviin vaaditaan myös ilmoittautuminen ennakkoon.

Keskiviikkona on iWall olympialaiset, jossa kisataan eri ikäryhmissä kolmen lajin olympialaiset. Lajeina ovat laskettelu, mäkihyppy ja extreme parkour. Voittaja palkitaan. Olympialaisiin on ennakkoilmoittautuminen.

4H järjestää keskiviikkona kepparipäivän Paalijärvellä, jossa on luvassa upeissa kepparipuitteissa mahdollista hoitaa kepparia, ratsastella kepparilla ja syödä eväitä laavulla. Kepparipäivään on myös ilmoittautuminen.

Syyslomaviikon torstaina on luvassa viime vuodelta erittäin suosittu kaupunkipeli-päivä monitoimihallilla. Kaupunkipeli on suunnattu alakouluikäisille ja sinne voi tulla non-stoppina klo 10-12.00 ja 13-15.00 välisenä aikana. Kaupunkipeliin osallistuminen on ilmaista eikä vaadi ilmoittautumista.

Syyslomaviikko huipentuu torstai-iltana kahteen drive-in elokuvanäytökseen Alajärven yläkoulun hiekkakentälle. Hiekkakentälle rakentuu valtava ilmatäytteinen valkokangas, josta elokuvaa on mahdollista katsoa omasta ajoneuvostaan. Elokuvan äänet kuuluvat oman ajoneuvon radiosta, kun radio viritetään oikealle taajuudelle.

Alkuillasta nähdään koko perheen animaatio Lightyear ja myöhemmin illalla nuorille ja aikuisille suunnattu Uncharted: Drake’s Fortune elokuva. Drive-in elokuviin osallistuminen on ilmaista, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Paikalla on myös kioski.


 

JÄTÄ KOMMENTTI