Alajärven elinvoimalautakunnan päätöksiä

0
Akateemmikko Alvar Aallon käsialaa olevat Alajärven kaupungintalo ja hallintokeskuskokonaisuus Alvar Aallon tiellä valmistuivat vuosina 1966-1967. (kuva: K-Media/Arkisto)

Alajärven elinvoimalautakunnan päätöksiä kokouksesta 17.10.

MUSEOLEHTORIN VIRAN TÄYTTÄMINEN 15.8.2023 ALKAEN / VALINNAN VAHVISTAMINEN

Elinvoimajohtaja

Alajärven elinvoimalautakunta valitsee museolehtorin virkaan 15.8 alkaen taiteen maisteri Sanna Sarvan. Haastattelujen ja asiakirjojen perusteella hänellä on sellainen taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto, jota viran ansiokas hoitaminen vaatii. Virkaan valitun on ennen valinnan vahvistamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Virkaan sovelletaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Elinvoimajohtaja muutti päätösesitystään seuraavasti: ”Alajärven elinvoimalautakunta valitsee museolehtorin virkaan 15.8 alkaen taiteen maisteri Sanna Sarvan. Haastattelujen ja asiakirjojen perusteella hänellä on sellainen taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto, jota viran ansiokas hoitaminen vaatii. Virkaan valitun on ennen valinnan vahvistamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja esitettävä lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote viimeistään 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaamisesta, koska henkilö työskentelee lasten kanssa. Virkaan sovelletaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Varasijalle valitaan taiteen maisteri Marjut Mässbacka.”

Hyväksyttiin elinvoimajohtajan muutettu päätösesitys.

Hyväksyttiin

KULTTUURIAVUSTUKSET, SYKSY 2023

Alajärven elinvoimalautakunta on julistanut syksyn 2023 kulttuuriavustukset haettavaksi 12.10.2023 klo 15.00 mennessä. Elinvoiman talousarvioon on kulttuuriavustuksiin varattu Alajärven osalta 12 000 €, josta syksyn hakuun jaettavaksi on jäljellä 5 800 euroa.

Määräaikaan mennessä hakemuksia saapui yhteensä seitsemän, joista yksi hakija peruutti hakemuksensa. Avustuksia haettiin yhteensä 5 410 euroa. Kulttuuriavustuksiin varatusta määrärahasta esitetään käytettäväksi 3 450 €.

Elinvoimajohtaja

Elinvoimalautakunta jakaa kulttuuriavustukset liitteen mukaisesti.

Pirjo Kantokoski ilmoitti olevansa esteellinen Nelimartat ry:n Alajärven yhdistyksen hakemuksen osalta (hallituksen jäsen, yhteisöjäävi) ja poistui asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo 17.41–17.43.

Mika Ala-Mattinen esitti, että myönnetään kaikkiin avustushakemuksiin hakijoiden hakemat summat. Martti Mäkitalo kannatti esitystä ja tiedusteli, voidaanko Mika Ala-Mattisen esitys hyväksyä yksimielisesti. Jenni Kuisti kannatti Mika Ala-Mattisen esitystä.

Elinvoimalautakunta hyväksyi Mika Ala-Mattisen esityksen yksimielisesti.

ELINVOIMALAUTAKUNNAN TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2024

Elinvoimatoimen talousarvioehdotus vuodelle 2024 on laadittu talousarvion laadintaohjeen 2024 mukaisesti niiltä osin, kuin se on ollut mahdollista toteuttaa, huomioiden taustaoletuksena valtiovarainministeriön ennusteiden mukainen ansiotasoindeksi 3,8 %.

Lisäksi on huomioitava, että talousarvionraamit on määritelty kaupungin laadintaohjeessa vuoden 2022 tilinpäätöksen mukaiseksi. Elinvoimatoimialalla ei ole tilinpäätöstä vuodelta 2022, koska toimiala on uusi. Siksi talousarvion pohja-ajatuksena on ollut talousarvio-ohjeen ohjeistus, että talousarvio ja -suunnitelma on laadittava siten, että ne toteuttavat kuntastrategiaa ja edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen. Vaikka elinvoimalla ei ole omaa tilinpäätöstä vuodelta 2022, on raamissa huomioitu kustannuspaikkatasolla toisilta hallintokunnilta peritty toiminnallisten muutosten vaatima määrärahatarve joko lisäävästi tai vähentävästi (käyttötaloustulot ja -menot).

Esityslistan oheismateriaalina Alajärven kaupungin elinvoiman suurtuotetaulukko ja talousarvion tekstiosat vuodelle 2024.

Valmistelija: elinvoimajohtaja Jaakko Aninko,

Elinvoimajohtaja

Elinvoimalautakunta hyväksyy elinvoimatoimen talousarvioesityksen vuodelle 2024 ja esittää sen kaupunginhallitukselle/-valtuustolle hyväksyttäväksi.

Elinvoimalautakunta

Merkitään, että vs. kansalaisopiston rehtori Janika Mäkelä oli läsnä kuultavana ja asiantuntijana asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan klo 17.44-18.14.

Lautakunta kävi talousarvioesityksen läpi pääkohdittain.

Elinvoimajohtaja esitti talousarvioesitykseen seuraavat korjaukset: – 1.1.2.1 Liikunta- ja nuorisopalvelut / Keskeinen tehtävä

Alku kuuluu seuraavasti: Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan nuoriso- palveluihin kuuluu etsivä nuorisotyö ja Starttipaja Laituri sekä Ohjaamo Alajärvi-Vimpeli. Lisäksi Alajärven kaupunki järjestää perusnuorisotyötä itsenäisesti.

Vapaa-aikatoimessa nimikemuutos: liikunnanohjaaja on muutettu liikuntakoordinaattoriksi.

Lautakunta hyväksyi elinvoimalautakunnan talousarvioesityksen vuodelle 2024 edellä mainituilla muutoksilla ja esittää sen kaupunginhallitukselle/ -valtuustolle hyväksyttäväksi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI