Alavus perusti Taito Etelämäen stipendirahaston

0
Lasse-Pihlajamaa-Special-harmonikka-annetaan-vuodeksi-kerrallaan-harmonikan-soittoa-opiskelevalle

Alavuden kaupunki on perustanut Taito Etelämäen nimeä kantavan stipendirahaston ja kaupunginhallitus hyväksyi rahaston säännöt kokouksessaan keskiviikkona 27.3.2024.

Rahasto on muodostettu alavutelaisen Taito Johannes Etelämäen merkittävästä testamenttilahjoituksesta, jonka Alavuden kaupunki sai viime vuonna. Testamentin ehtojen mukaisesti lahjoitukseen kuuluva kiinteä ja irtain omaisuus on realisoitu, ja rahavaroista muodostettu lahjoittajan nimeä kantava n. 164 000 euron arvoinen stipendirahasto. Lisäksi stipendirahasto hallinnoi Etelämäen käytössä ollutta Lasse Pihlajamaa -harmonikkaa.

Tukea alavutelaisille musiikin opiskelijoille

Rahaston tuotosta jaetaan lahjoittajan toiveen mukaisesti vuosittain stipendejä alavutelaisille musiikin opiskelijoille. Musiikin opiskelija voi opiskella musiikkia musiikkiopistossa, kansalaisopistossa, toisen asteen oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai olla alan jatko-opiskelija. Stipendi voidaan myöntää myös musiikkia esittävälle ryhmälle, joka edistää tavoitteellista musiikin opiskelua ja jossa enemmistö jäsenistä on alavutelaisia.

Stipendi voidaan myöntää myös ansiokkaasta opintomenestyksestä, musiikin esittämisen tukemiseksi paikallisissa tapahtumissa, tutkimus- ja opinnäytetöihin sekä erilaisiin opintoihin liittyviin kuluihin. Stipendien myöntämisestä päättää elinvoimalautakunta.

Lasse Pihlajamaa -harmonikka annetaan vuodeksi kerrallaan harmonikan soittoa opiskelevalle. Jos opiskelu jatkuu aktiivisena, harmonikka voidaan antaa samalle hakijalle enintään viideksi peräkkäiseksi vuodeksi.

”Arvostamme suuresti tätä musiikin harrastajan merkittävää lahjoitusta. On hienoa, että Alavuden kaupunki voi tämän testamenttilahjoituksen turvin tukea alavutelaisten jo ennestään aktiivista musiikin harrastusta. Rahaston tuella voimme tukea ja elävöittää musiikin opiskelua ja turvata esiintymistilaisuuksia, mikä on myös tärkeä osa musiikin opiskelua”, toteaa Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki.

Ensimmäiset stipendit rahastosta jaetaan ensi vuonna. Alavuden kaupungin myöntämien avustusten ja stipendien hakuaika on vuosittain maaliskuussa.

Alavus-on-asukkaitaan varten


 

JÄTÄ KOMMENTTI