Heikki Koron taidekirja ”Vuosikymmenten värit” – Loistava teos taiteenharjoittajan elämänvaiheista

0
Heikki Koro
Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Härkösestä lähtöisin oleva Heikki Koro toteutti viime vuonna, jolloin hän täytti  80-vuotta, taidekirjan ”Vuosikymmenten värit”.  Hän esitteli kirjaansa, sen toteutumiseen liittyviä tapahtumia ja oman henkilö-historian vaiheita sisarensa Kirsti Koron taidegallerian kevätkauden avajaisissa.

” Vuosikymmenten värit ”-taidekirja on kokonaisuudessa loistava teos. Se hyvän käsityksen kirjan lukijalle ja katsojalle miten taitavasti Heikki Koron maalauksia ja piirroksia on saatu ensin kuvattua ja sitten siirrettyä painettua kirjan lehdille.
Hänen henkilöhistoriaan liittyvät tärkeät ajanjaksot kirjan tekstiosuuksina ovat todella mielenkiintoista luettavaa ja avaavat ulkopuolisellekin hyvin Koron elämää. Ajanjaksoihin kuuluvat Ylä-Härkösellä, seminaarissa, Muroleessa, Tikkurilassa ja Hämeenpuistossa. Tekstien kirjoittajiksi hän on halunnut ulkopuoliset henkilöt, jotka ovat Erkki Kansanen, Matti Koro, Aleksanteri Mondolin, Paula Puikkonen ja Nina  Sarvana-Salmela. Taitosta on vastannut Hannu Koro.
Valokuvat Xiao Zhiya, Raija Aalto, Antti Koro, Hannu Koro ja Sirkku Koro.
Heikki Koro on valmistunut kansakoulunopettajaksi Itä-Suomen seminaarista 1965 ja erityisopettajaksi Jyväskylän yliopistosta 1968. Taidepuolen opintoja Taideteollinen ammattikoulu Ateneum1967-1970, kuvaamataidon erikoistumisopinnot 1972, Ahjolan kansalaisopiston koloristit-opintopiiri 2001–2020, Aalto-yliopiston alumni  ja Tampereen työväenopiston elävämalli 2021-.
Hän on toiminut kansakoulun opettajana Ruoveden kunnassa ja Helsingin kaupungissa ja pisimmän työjakson erityisopettajana Vantaan kaupungissa. Hänellä on ollut omia näyttelyitä Vantaalla, Tampereella, Virroilla ja Ruovedellä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Ruovedellä, Viitasaarella ja Virroilla. Heikki Koro nykyisin asuu Tampereella.-jr

Kuvateksti: Heikki Koro

JÄTÄ KOMMENTTI