Iloa, Valoa, Varjoa – Villa Väinölässa

0
Sirpamaisema

ILOA, VALOA, VARJOA – Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataide- ja posliinin-maalausryhmien näyttely Villa Väinölässä 29.2 – 20.3.2024

Ohjaaja Sirpa Kataja kertoo näyttelystä näin:

Sirpakukka

Villa Väinölässä avautuvassa näyttelyssä on esillä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Vimpelin kolmen eri opintoryhmän teoksia. Mukana on ollut 36 kurssilaista ympäri järviseutua ja  lähikunnista. Mukana on kauan harrastaneita ja uusia tulokkaita. Ikäjakauma on suuri, teineistä ikäihmisiin. Pääasiassa osallistujat ovat  naisia mutta iloksemme saimme joukkoomme myös yhden rohkean  miespuolisen maalarin.

Kursseilla  kaikki ovat saaneet toteuttaa omia ideoitaan tai harjoitella eri tekniikoita opettajan mallitöitä apuna käyttäen. Opettajan ohjauksessa on maalattu öljy- akryyli- akvarelli- ja pastelliväreillä. On tehty monotypioita, lyijykynätöitä ja posliininmaalauksia. Tuunailtiin myös vanhoja maljakoita uusiokäyttöön ja jouluksi maalattiin värillisiä pulloja jouluaiheisilla kuvilla jouluvaloja varten.

Kursseilla viihdytään ja huumori lentää –  yleensä maalataan rennolla meiningillä. Joskus tehdään töitä hyvinkin keskittyneesti  – silloin on tosi kyseessä! Toisinaan maalataan vanhoja töitä uudelleen. Taidekurssi on monelle viikon kohokohta ja se koetaan hyvin tärkeäksi! Kursseille tullaan vuodesta toiseen, maalaamaan ja tapaamaan tuttuja, samanhenkisiä ystäviä! Välillä elämässä on valoa ja välillä varjoja, mutta ryhmän tuki ja innostus maalaamiseen saa hetkeksi unohtamaan kipeät asiat!

ILOA, VALOA, VARJOA – näyttely avoinna Villa Väinölässä  29.2 – 20.3.2024 ti-pe klo 13-17.


JÄTÄ KOMMENTTI