Jonna Vuorisen taidetta esillä Galleria Virinässä Virroilla

0
Jonna Vuorisen taidetta on esillä Galleria Virinässä elokuun ajan. Esillä on 21 värikästä akryylimaalausta.

Virtain kaupungin Galleria Virinässä on elokuun ajan esillä kurikkalaislähtöisen, nykyisin Porissa asuvan taidemaalari Jonna Vuorisen (s.1991) taidetta. Nähtävillä on yhteensä 21 akryylimaalausta, jotka ovat myös myytävänä. Hänen värikkäät maalauksensa leikittelevät paikallisuudella ja muilla luonnosta tutuilla elementeillä, kuitenkaan jäljittelemättä todellisuutta.

Vuorinen pyrkii abstraktion keinoin välittämään voimaannuttavia tunteita ja kaiken keskiössä onkin värien ja siveltimen vetojen lennokas elinvoima.

Hän on harjoittanut maalaustaidetta aktiivisesti vuodesta 2017 lähtien ja osallistunut viime vuosien aikana useisiin näyttelyihin ympäri Suomea. Vuorinen on Porin Taiteilijaseurana jäsen, NYTE ry:n ja Suomen Taiteilijat ry:n jäsen.

Vuorinen kertoo omin sanoin itsestään näyttelytiedotteessaan seuraavasti: ”Olen elämän ikuinen ihmettelijä. Värien sommittelu on tapani jäsentää kaoottista maailmaa ja tehdä näkyväksi sitä, mitä ei voi kuvailla sanoin.

”Maalaan usein ilman suunnitelmaa ja etenen kerros kerrokselta, kuin palapeliä kooten. Lopputulos saa jäädä tulkinnaltaan avoimeksi ja parhaimmillaan valmis teos on kuin peili, jonka kuvajainen muuttuu katsojan myötä”

Jonna Vuorisen koulutus: Museum of Modern Art (MoMA New York), sertifioitu postwar abstract painting-opintokokonaisuus, 2024 ja filosofian maisteri, Tampereen yliopisto, 2016.

Mielikuvitusta herättävään ja värikkääseen näyttelyyn voi käydä tutustumassa ti ja to klo 10-12, klo 13-18 sekä ke ja pe klo 9-12, 13-15.-jr



 

JÄTÄ KOMMENTTI