AISAPARI | Nauti kauniista maisemista ja oman alueen matkailuhelmistä

0
Kulttuurikuokka-hankkeen ensimmäisessä testiretkessä käytiin muun muassa Uittomieskämpällä Evijärvellä.

Tutustu alueemme matkailuhelmiin!

Aisaparin Kulttuurikuokka-hankkeessa mukavia kulttuurimatkailukohteita on koottu teemallisiksi reiteiksi. Kiinnostaisiko sinua Pohjalaistalojen reitti, Elämykset lakeudella, reitti Nelimarkan maisemissa tai Aallon ja Nelimarkan jalanjäljillä tai kädentaitojen reitti Häjyjen Härmänmaalla? Ottaisitko Ripakopallisen risainia tai heittäytyisitkö Sisustajan unelmaan tai rouheammalle äijäreitille, joka on saanut nimekseen Härmä, kirves ja perkeles. Vai lähdetkö Lennokkaalle reissulle – syömään ja juomaan hyvin?

Monet reiteistä ovat janareittejä. Useimmat reitit voit toteuttaa yksin tai pienellä ryhmällä, osa on suunniteltu ryhmämatkaajille. Varsinaisia ryhmämatkapakettia ei kuitenkaan ole tällä hetkellä ostattavissa, vaan sinun täytyy sopia vierailusta jokaisen kohteen kanssa erikseen ja tarkistaa kohteiden aukioloajat. Myös yksilömatkaajan kannattaa tarkistaa kohteiden aukioloajat. 

Tule mukaan testimatkoille

Kulttuurikuokka-hankkeessa järjestetään kesän ja alkusyksyn aikana yhteisiä testiryhmämatkoja muutamille reiteille.

Ensimmäinen koereitti järjestettiin kesäkuussa teemalla ”Itsenäisyyden aamuhämäristä nykypäivään”. Reitille osallistui lähes 30 testaajaa. Vierailukohteina oli matkalla muun muassa Uittomieskämppä, Suomen jääkärimuseo, Härmän käräjätalo ja Iisakki Järvenpään puukkotehdas.

Muiden kulttuurireittien suunnitelmat tarkentuvat kesän aikana, mutta jo nyt on tiedossa kolme reittikierrosta; kaksi polkupyöräretkeä ja bussiretki.

Elo- syyskuun testiretket

Ylihärmän kulttuuripyöräreitti järjestetään yhteistyössä Ylihärmän reserviläisten kanssa 12. elokuuta, ja tapahtuu omilla polkupyörillä. Lähtö on kello 18 Ylihärmän torilta, eikä reitille ole ennakkoilmoittautumista.

Pyöräretki Taidegalleria Lakeuteen järjestetään myös osana Elontryskööt viikon ohjelmaa perjantaina 16.8. Retki kuljetaan omilla polkupyörillä. Lähtö kello 17 Ylihärmän torilta, eikä retkelle tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Taidegalleria Lakeudessa on tarjolla maksutta mehua ja vettä sekä pieniä maistiaisia erilaisista brasilialaisista makeista herkuista. Maksullinen kahvio.

Pitkin, poikin Lapuaa matkataan 21. syyskuuta yhteistyössä Lapuan kansalaisopiston kanssa, matkalle lähdetään Kulttuurikeskus Vanhasta Paukusta. Ilmoittautuminen tälle kierrokselle avautuu kesän aikana. 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI