Kirstin Galleriassa Virroilla avattiin 39. kesäkausi

0
Uusina tuotoksina Kirstin Gallerian seinältä löytyvät taiteilijan vuonna 2023 vesiväreillä kankaalle tehdyt neljä uintiretkimaalausta

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Härkösessä sijaitsevan Kirstin Gallerian 39. kesäkausi avattiin sunnuntaina. Taitelija Kirsti Koro kertoo, että gallerian perustamisen ajankohta lähtee siitä, kun hän on tehnyt painettuja taidekortteja.

Kuvataiteen tekemisen ohella myös soittaminen kuuluu myös Kirsti Koron harrastuksiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– 70-luvulta lähtien on sienet olleet keskiössä. Jokaisena vuonna ne ovat olleet mukana töissäni. Niitä syntynyt eri tekniikoita käyttäen, paitsi akryylia en ole kokeilut. Sienten toteuttaminen teoksiini johtuu kai niiden alkukantaisuudesta. Ne ovat omituisen mallisia ja niiden kesästä syksylle saama energia, on varmaan se juttu, joka minua viehättää niiden maalaamisessa ja piirtämisessä. Myös marjat kuuluvat aihepiiriin, koska ne ovat parhaimmillaan syksyllä, avaa Kirsti Koro.

Kirstin Gallerian tämän kesän aiheena ovat luonnonkukat.

Kirsti Koron mukaan pitkä ajanjakso taiteentekemisessä näkyy. -Kun on paljon takana vuosia taiteen parissa, ei enää kohtaa pintaa äkkijulkisuudelle. Se ei ole minun juttuni tällä hetkellä, kuvaa hän nykyistä taiteen tekemisen tilannettaan.

Kesävirtolainen Hannu Kortesmaa soitti avajaisissa pianoa.

Uutena avauksena elämään pitää hän syksyiseen kirjoittajapiiriin lähtemistä.- Se oli hyvin virkistävä kokemus. Se antoi erilaista näkökulmaa tähän elämiseen ja senioriaikaan.

Kirsti Koro sanoo, että menneiden kesien aikana galleriassa on poikennut satoja henkilöitä.    – Paitsi korona-aikana tuntui siltä, että tuleeko kesää ollenkaan, kun kukaan ei poikennut. Meille voi poiketa, kun olemme kotona.

Isä ja poika Ari-Pekka Harju kitara ja laulu sekä Heikki Harju rummut.

Tietenkin kannattaa varmistaa etukäteen puhelimme, että olemme paikalla. Kirstin Galleria kesäkauden musiikillisestä annista vastasivat isä ja poika Ari-Pekka Harju Ja Heikki Harju sekä kesävirtolainen Hannu Kortesmaa. Kaupungintervehdyksen avajaisiin toi kaupunginjohtaja Henna Viitanen.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI