Kohtaamispaikka Virtain ydinkeskustaan

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin hyvinvointilautakunta päätti tiistaina (5.9.) perustaa kohtaamispaikan Virtain ydinkeskustassa sijaitsevaan entiseen Taitokeskuksen tiloihin. Tilojen valinnan perusteluina oli niiden kohtaamispaikkaan parhaiten soveltuva pohjaratkaisu ja kunto.

Paikan käyttö on kävijöiltään maksutonta. Hyvinvointijohtaja Minna Koskinen kertoo, että kohtaamispaikasta on puhuttu pitkään. -Kohtaamispaikalla ei ole tarkoitus korvata julkisia palveluita, vaan se täydentää niitä. Me olemme paikallisten yhdistysten ja järjestöjen kanssa pidetty kokoontumisia ja yhdessä on nostettu yhdeksi tärkeimmäksi tavoitteeksi tälle vuodelle saada perustettua tällainen yhteinen kohtaamispaikka.

-Kohtaamispaikalla semmoinen idea, että siellä voi eri viikonpäivinä olla erilaisia asiantuntijoita vierailulla. Yhteistyötä tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa ja myös SOS-lapsikylän kanssa. Näin ollen jatkossa on muutakin kuin kaupungin toimintaa.

Kohtaamispaikka tarjoaa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa kuntalaisille ja se ei ole kohdistettu kellekään ikäryhmälle, vaan se on tarkoitettu kaikille. Paikka on kädenojennus paikallisille yhdistyksille ja yrittäjille, että he voivat kokoontua näissä tiloissa. Monelle yhdistykselle on se ongelma, missä kokoontua, avaa kohtaamispaikan toimintaa ja käyttöä Minna Koskinen.

Hyvinvointilautakunnan edustajana seuraparlamentin jäseneksi valittiin Jani Palmroth ja varalle Kirsti Perähuhta.

Päätettiin keskustelun jälkeen esittää henkilöstöjaokselle liikuntasihteerin nimikkeen muuttamista liikuntaohjaajaksi ja kulttuurisihteerin nimikkeen muuttamiseksi kulttuurituottajaksi.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI