Kymmenenteen Veteraaniautojen Virrat – tapahtumaan osallistui kolmisenkymmentä ”menopeliä”

0
Veteraaniautojen Virrat-tapahtumaan 2023 osallistui kolmisenkymmentä autoa.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry:n järjestämään kymmenenteen Veteraaniautojen Virrat tapahtumaan 2023 osallistui lauantaina kolmisenkymmentä ”menopeliä”. Ajoreitin pituus oli n. 85 kilometriä.

Ajojen vanhin ”menopeli” vm. 1948 Citroen B 11 Sport ja auton omistaja tuusulalainen Martti Paavola.

Lähtö tapahtui Virtain jäähallin luota ja matka jatkui Ruoveden kierroksella ja josta suunnattiin  Pohjaslahdelle, joka oli tapahtuman päätepiste. Osallistujien tietoja ja taitoja testattiin kilpailu mielessä viidellä rastipaikalla. Tehtäviin kuului, esineiden painojen arviointia, tikanheittoa, vanhojen metsätyökalujen iän arviointia, taitoajo ja vanhojen amerikkalaisten auton tunnistamista kuvista.

Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry:n puheenjohtaja Jari Isokivijärvi.

Ylä-Pirkanmaan Mobilistien puheenjohtaja Jari Isokivijärvi kertoo, että alkuvaiheesta lähtien tapahtumaa on määrätietoisesti jatkettu. -Kehittelyä on ollut mukana pikkasen, mutta konsepti on pidetty samana. Osallistuvien autojen määrä on pysynyt melko vakiona vuosien saatossa. Ennakkoilmoittautuneita oli tänä vuonna 26.

-Autoja tullut tapahtumaamme ympäri maata lukuun ottamatta pohjoisinta Suomea. Pääosin ajetaan nytkin päällystetyllä tiestöllä. Ruovedellä on pätkä hiekkatietä, joka ei haittaa, kun kelit ovat hyvät. Meillä on jäseniä 117 viimeisen tiedon mukaan. Yhdistyksessä on tapahtunut osastoitumista. Mäntän, Ruoveden ja Virtain porukat järjestävät myös itse omilla kulmillaan toimintaa.

Muuramelainen Kauko Turpeinen on osallistunut Volvo Amatsonillaan joka kerta Veteraaniautojen Virrat-tapahtumaan

Viime vuoden kilpailun voittaja muuramelainen Kauko Turpeinen kertoo osallistuneensa joka kerta Veteraaniautojen Virrat tapahtumaan. – Lähteminen tällaiseen tapahtumaan on mielestäni hieno harrastus ja sopii mainiosti eläkeläiselle, joka on kiinnostunut ”autoloista”. Tämä, vuoden 1964- mallinen Volvo on ollut minulla kolmisenkymmentä vuotta. Vuosittain osallistun veteraaniautojen tapahtumiin kolme-viisi kertaa. Ennen tätä tapahtumaa olen osallistunut Iisalmen Suviajoon ja Savonlinnan retkeilyajoon. Tämän jälkeen menen taas Iisalmen Terva-ajoihin. avaa tämän vuoden osallistumistahtiaan Kauko Turpeinen.

Vuoden 2023 Veteraaniautojen Virrat-tapahtuma saatiin vielä loistavissa olosuhteissa. Sää oli sopivan lämmin ja sadekaan ei haitannut ajoja. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI