Lupaus lohdusta -näyttely Soinin kirjastossa

0

Sanna Kaivosojan Lupaus lohdusta -taidenäyttely Soinin kirjastossa 7.10. – 30.10. Pidä huolta muististasi -yleisötilaisuus Soinin kirjastossa 7.10. klo 16.00. Kahvitarjoilu.

Lupaus lohdusta on entisen soinilaisen,  nykyisin kokkolalaisen Sanna Kaivosojan näyttely, jossa esitellään hänen taidettaan kuvin ja sävelin.
Maalausten lisäksi qr-koodien takana on kuunneltavissa Kaivosojan säveltämiä ja sanoittamia, lauluyhtye Soinnun tallentamia lauluja. Laulut liittyvät esillä oleviin maalauksiin.
Luonto on Kaivosojalle latautumisen paikka ja inspiraatio taiteen tekemiseen.
Viimeisen kahden vuoden aikana syntyneet työt ovat syntyneet myös surutyöstä.
Sanna Kaivosoja

”Taide on minulle rakas harrastus ja tapa löytää yhteys sisimpäni, kanssaihmisten ja Luojani kanssa. Innostus kuvataiteisiin lähti jo yläasteaikaisilta kuvistunneilta, joissa sai tulla rohkaistuksi, kokeilla ja ilmaista.

Olen entinen soinilainen (o.s. Honkola). Nykyään asun perheeni kanssa Kokkolassa ja päivätyökseni toimin erityisopettajana. Joissakin taideteoksissani näkyy Australian rannat ja linnut, ne on tallennettu neljän vuoden jaksolta, jonka vietimme perheemme kanssa Sydneyssä.
Suurin osa näyttelyssä nähtävistä töistäni on syntynyt viimeisen kahden vuoden aikana, kun olen tehnyt surutyötä menetyksen kivun äärellä. Taide on tuonut lohtua ja auttanut minua käsittelemään luopumisen sekä elämän rajallisuuden teemaa. Luonto on minulle äärimmäisen rakas latautumisen paikka ja inspiraatio taiteen tekemiseen.
Musiikki ja taide kulkevat ilmaisussani käsi kädessä. Siksi näyttelyssä on qr-koodien takana kuultavissa sanoittamiani ja säveltämiäni lauluja, jotka liittyvät kyseisiin maalauksiin. Laulut on tallentanut lauluyhtye Sointu, jossa saan olla mukana.
Näyttely ei olisi ollut mahdollista ilman suurta lähipiiriä ja ystävien joukkoa, jotka ovat rohkaiseet matkan varrella. Kiitos perhe ja ystävät.
Tauluilla ja lauluilla olen kiinnittynyt lohtuun ja lupaukseen tulla lohdutetuksi. Toivottavasti sinäkin löydät tämän lohdun töistäni”, kertoo taiteilija Sanna Kaivosoja.


JÄTÄ KOMMENTTI