Maalauksia ja veistoksia esillä – Scifi-aiheinen näyttely Koistinen and the Aliens avattu Virroilla

0
Antti Kuikka ja arkiset Alientit veistokset.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin Galleria Virinässä on avattu keskiviikkona (1.6.) kesäkuun ajan esillä oleva scifi-aiheinen näyttely, jonka nimenä on Koistinen and the Aliens.

Esillä on kuvataiteilija Reetta Levanderin eri tekniikoilla tekemiä maalauksia sekä seppämestari ja lasitaiteilija Antti Kuikan lasi -ja metalliveistoksia. Reetta Levander avaa näyttelyn nimeä seuraavasti:- Nimi muodostuu yhdestä , yhteisestä näyttelytyöstämme, ”Mekaanikko Koistisen huonompi päivä”. Tämä sitten liittyy siihen, mitä sitten Koistinen kohtaa avaruusmatkoillaan.

Reetta Levander ja maalaus” Apu ei ole ilmaista ”

Levander ja Kuikka ovat loistavasti yhdistäneet laajan osaamisensa hyvin mielenkiintoisella ja uusia ajatuksia herättävällä tavalla. Avaruus tulee maalausten ja veistosten kautta laajasti esille niin naivistisesta sekä hieman groteskeista karikatyyreistä syvempiin, jo hieman synkkiinkin tunteisiin. Pilkettä silmäkulmaan tuovat hienosti humoristisetkin teokset, jotka ovat vastapainoa rehellisistä ajatuksista ja voimakkaista tunteista siitä, mihin oikein olemme menossa, löytyykö avaruudesta ratkaisu lopulta kaikkeen?

Levanderin maalaukset ovat hyvin värikkäitä. Löytyy heleitä, kirkkaita värejä, mutta myös väkeviä tummia värejä. – Maalauksissa on esillä avaruuteen lähteviä tai lähteneitä  tyyppejä ja henkilöitä ja keitä he avaruudessa kohtaavat. Myös maisemaakin on esillä. Käyttämäni tummat värit liittyvät myös esillä oleviin veistoksiin.

Nykyisin Tampereella asuva, mutta Virtain Äijännevalta lähtöisin olevalta Reetta Levanderilta on näytteillä 15 työtä.

Antti Kuikka on lähtöisin Kymenlaaksosta, mutta hän on pyörittänyt Nuutajärvellä pajaa toistakymmentä vuotta. – Lasi ja teräs ovat molemmat termoplastisia materiaaleja. Molemmat muokataan kuumana. Teräs on ehkä monipuolisempi. Siitä pystyy tekemään laajemmin kaikkea. Kun metallin värimaailma on tumma, niin lasi antaa väriä ja plastisuutta veistokseen, avaa Antti Kuikka. Häneltä on esillä 16 veistosta.

Koistinen and the Aliens- näyttely herättää katsojassa mielenkiintoisia ajatuksia siitä, miten maalauksien ja veistosten kautta voi leikitellä omassa ajatusmaailmassaan avaruudesta. Todella mielenkiintoinen näyttely, että kannattaa lähteä kauempaakin Galleria Virinään. Reetta Levanderin ja Antti Kuikan yhteisnäyttely on järjestyksessään kolmas. Aikaisemmat näyttelyt ovat olleet Nuutajärvellä ja Kankaanpäässä. Galleria Virinä on auki ma-pe klo 10-15. Tilaan on vapaa pääsy. -jr


 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI