MARJAANA HINKKA, RAUHASSA – 40 vuotta

0

Marjaana Hinkka, on sosiologi, lammastilan emäntä ja kuvataiteilija.

Hinkan työskentely kuvataiteilijana on kokeileva ja etsivä. Hän ei välitä rajoittaa tekemistään tiettyyn tekniikkaan tai tyyliin. Hän pitää akvarellista, öljyväristä, grafiikasta, keramiikasta ja muusta kolmiulotteisesta työskentelystä.  – Käytän töissäni mielelläni kierrätysmateriaalia, sillä luonto on elämän lähtökohta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taidenäyttelyni pohtii kodin ja juurien merkitystä. Näyttelyssä ovat esillä myös maaseutu eläimineen, jotka minulle merkitsevät kotia sekä juuria. Näyttelyni esittää pikemminkin kysymyksiä tai ehdotuksia, kuin vastauksia.

Mitä koti on tai kenelle koti kuuluu? Tuleeko kodin tuntu seinistä, esineistä, ihmisistä, tuoksuista, eläimistä, äänistä vai kenties ympäröivästä luonnosta? Onko luonto ihmisen koti vai rajoittuuko koti seinien sisälle?

Isovanhempieni kautta kotiin liittyy myös menettäminen ja ei-vapaaehtoinen kotiseudun jättäminen Karjalassa, samoin on mieheni isän perheen osalta käynyt.

Neljänkymmenen elinvuoden jälkeen voisin todeta, että koti on ainakin sellainen paikka, jossa voi olla rauhassa ja jossa, on turvallinen olla yhdessä rakkaiden ihmisten ja eläinten kanssa.

Näyttely Villa Väinölässä

  1. – 24.11.2023, avajaiset 2.11.2023 klo 17:00, tervetuloa !

Villa Väinölä, Väinöntie 4, Alajärvi


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI