Nelimarkka-museon näyttelyt

0
Nelimarkka-museo

NELIMARKKA-MUSEO JA VILLAVÄINÖLÄ TÄLLÄ VIIKOLLA

N E L I M A R K K A – M U S E O :

NÄYTTELYT:
•8.10.2022 – 5.3.2023 ”Maailman kautta kuljemme – pohjalaistaiteilijoiden näkemyksiä uskonnosta”. Näyttely tarkastelee 30 eri taiteilijan voimin uskontoa sekä kristillistä kulttuuriperinnettä kuvataiteessa. Nähdään mm. kuvauksia körttiläisyydestä.

V I L L A V Ä I N Ö L Ä :
Villa Väinölä on auki ti-pe 13-17. Ilmainen sisäänpääsy.

NÄYTTELYT:
•26.10. – 23.11.2022 Arkkitehti Elissa Aallosta kertova näyttely. Näyttely valottaa Elissa Aallon julkista ja yksityistä roolia Alvar Aallon arkkitehtitoimiston arjessa sekä kuuluisan arkkitehtimiehensä rinnalla.


Alvar Aallon puolison ja ansioituneen suunnittelijan elämäntyöstä kertovat näyttelyt avautuvat lokakuussa Alajärvellä ja Tammisaaressa

Elissa Aallon (1922-2022) juhlavuoden kunniaksi Alvar Aalto -säätiö on tuottanut Arkkitehti Elissa Aalto -kiertonäyttelyn, joka esittelee lahjakkaan ja määrätietoisen suunnittelijan elämäntyötä. Näyttely aloitti kiertonsa Rovaniemen Lappia-talosta syyskuussa. Lokakuun lopulla näyttely avautuu kahdessa Alvar Aalto -kaupungissa, Alajärvellä ja Tammisaaressa. Näyttely valottaa Elissa Aallon julkista ja yksityistä roolia Alvar Aallon arkkitehtitoimiston arjessa sekä kuuluisan arkkitehtimiehensä rinnalla.

Näyttely on esillä Alajärven Villa Väinölässä (1926), rakennuksessa, jonka Aalto suunnitteli veljelleen. Elissa  Aallon rooli merkittävä Alajärven kulttuuri- ja hallintokorttelin sekä erityisesti sen kirjastorakennuksen suunnittelussa, joka valmistui Alvar Aallon kuoleman jälkeen Arkkitehtitoimisto Alvar Aalto & Co:n nimissä vuonna 1991. Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen iloitsee siitä, että näyttely saadaan esille Alajärvelle. ”Kaupunkimme Aaltokeskus on hieno kokonaisuus, johon myös Elissa on jättänyt jälkensä. Uskon, että hänen roolinsa on monelle meistä alajärveläisistä hiukan vieraampi. Tämän näyttelyn avulla toivon Elissa Aallon merkityksen avautuvan kaupunkilaisille laajemmin”, sanoo Koivunen. ”Toivon myös, että mahdollisimman moni tulee vierailemaan näyttelyssä ja tutustumaan siihen”, hän jatkaa.

Näyttelykokonaisuutta on täydennetty Alajärven kulttuuri- ja hallintokorttelia kuvaavalla kuvavalikoimalla, joka on säätiön valokuvaajan Maija Holman käsialaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI