Nelimarkka-museossa kokemuksellinen taidepaja 10-11.7.

0
Kesäkuvataitelija Matti Lankinen maalaa graffitia Kitron Stadionille. Kuva: Sanna Sarva/Nelimarkka-museo

Tänä vuonna kesäkuvataiteilijat näkyvät ja toimivat yhdessä ihmisten kanssa museossa ja sen ulkopuolella

Kuntarajat ylittävä kesätaiteilijatoiminta on jatkunut Aisaparin alueella jo vuodesta 2021. Tänä vuonna kesäkuvataiteilijoihin voi törmätä muun muassa eri puolilla Alajärveä.

Kuvataitelija Matti Lankinen maalaa graffitiplanssit Kitron Stadionin sisäänkäynnin molemmille puolille. Teoksen valmistuttua se siirtyy stadionille.

Toinen kesätaiteilija, Anna Asplund, osallistui Rokulipäiville lauantaina 6.7. Annan työpisteellä, Palotorin takana, raaputettiin mukaan otettava kesäkuva.

Suomen kuvataiteen päivänä ke 10.7. ja to 11.7. klo 12 Nelimarkka-museossa on mahdollisuus osallistua kokemukselliseen taidepajaan, joka soveltuu erityisen hyvin lasten ja aikuisten yhteiseksi tekemiseksi. Pajat kestävät noin tunnin ja ovat maksuttomia. Vetäjänä toimii Anna Asplund.

Pajassa valitaan teos, joka kiinnostaa. Sitä tutkitaan hetken, jonka jälkeen tehdään teoksen innoittamana piirros tai teksti.

Seuraavalla viikolla Anna vierailee Alajärven palvelukodissa ja kirjoittaa Korvarunoja kodissa kuulemiinsa tarinoihin pohjautuen. Korvaruno-metodiin on mahdollista päästä tutustumaan myös Alajärven pääkirjaston lukusalissa 25.7. klo 12–14. Kokemusta ei tarvita. Riittää, että lähtee liikenteeseen avoimella mielellä ja on kiinnostunut kirjoittamisesta ja jakamaan ajatuksiaan ja havaintojaan.

Alajärvellä kesäkuvataiteilijoiden toimintaa koordinoi Nelimarkka-museo. 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI