OLAVI MÄELLE ALAVUDEN KULTUURIPALKINTO 2021

0
Olavi Mäki sai Alavuden Kulttuuripalkinnon 2021. Sen luovuttivat valtuuston kokouksessa Paula Perälampi ja Marko Vainionpää.

OLAVI MÄELLE ALAVUDEN KULTUURIPALKINTO 2021

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS

Olavi Mäki

Alavuden kulttuuripalkinnon sai vastaanottaa vuoden viimeisessä kaupunginvaltuuston, monipuolinen valokuvauksen harrastaja Olavi Mäki.

Palkintoon saantiin vaikutti mm. hänen tekemä jättiurakka. Olavi digitoi jälkipolville ihasteltavaksi pilviarkistoon 42115 kuvaa, alavutelaisen ammattikuvaajan J. B. Saaren filminegojen arkistosta. Kuvien negatiivit olivat vuosilta 1933-1976.

Palkinnon ja kukkaset Olavi Mäelle luovuttivat, elinvoimalautakunnan pj. Paula Perälampi ja kaupunginhallituksen pj. Marko Vainionpää.

Mäki teki tämän tarkkuutta vaativan tallennustyön, Saaren filmeistä lähes 2 vuoden aikana, vuosina 2017-2018.Olavi sanoo miettineensä pitemmän aikaa, vaativaan hommaan ryhtymistä. Mutta lopulta kuitenkin mielenkiinto vanhoihin tapahtumiin ja henkilöihinkin, innostivat talkootyöhön ryhtymiseen.

Mäki on työstänyt myöskin valokuvakirjoja. Niistä yhtenä mielenkiintoisimpana ja haastavimpana tekijälle, hän mainitsee olleen Juho Ollilan 1920-30-luvun lasinegatiiveista tekemänsä kirjan.

Nyt 71-vuotias Olavi Mäki on ollut myöskin tuttu näky kameroidensa kanssa alavutelaisissa tapahtumissa. Hän on tallentanut kuviinsa mitä erilaisempia juhlia ja muita tilaisuuksia, kilpailuja, kylien tapahtumia, ihmisiä, muotokuvia, luontoa, lintuja ym. Lähes kaikkea vähänkin mielenkiintoista maan- ja taivaan väliltä.

Enimmäkseen Olavi on rientänyt kameransa kanssa omasta mielenkiinnosta kuvaamiseen. Innokkaimmin kamera on räpsinyt niin sanotusti harrastuksena, jo 1960-luvun alusta alkaen.


 

JÄTÄ KOMMENTTI