Pentti Peltokankaan näyttely Rauhaa ja rakkautta Soinin kirjastossa 5.3 – 27.3.

0

Pentti Peltokangas on Alajärvellä syntynyt kuvataiteilija. Hän asuu nykyisin Hoiskossa. Kauppakoulun jälkeen ja armeijan suoritettuaan hän tavallaan joutui kuorma-autoammattilaiseksi aluksi ajamaan isänsä kuorma-autoa.

Siitä urkeni 16 vuotta kestävä rahtarin ura muun muassa Rannilan tuotteiden kuljettajana. Vuonna 1984 Pentti päätti että, elämässä on muutakin kuin autonrattielämää.

Lapsuudesta oli varhaisilta kouluvuosilta piirustusnumero aina ollut kymppi, joten se harrastus kiehtoi. Itseoppineen taiteilijan mielessä syntyi ajatus: kun ryhtyy maalaamaan, aiheet löytyvät itsestään. Maisemat ovat päätyneet usein 50-luvun maisemiin, mutta muotokuvia on myös syntynyt jonkin verran.

Näyttelyitä Pentti Peltokangas on pitänyt Järviseudulla, mutta maalauksia on myyty aina ulkomaita myöten, kuten Ruotsiin, Itävaltaan, Espanjaan, Sveitsiin, Amerikkaan sekä Intiaan. Kiitosta ovat saaneet hänen värien käyttö ja myös se rauhan tunne, joka näyttelyssä kävijälle syntyy. Peltokankaasta on sanottu, että hän on Juhani Palmun maalausten toistaja. Juhani Palmu on kuitenkin itse todistanut, ettei asia ole näin, kun hän on tapaamisen yhteydessä nähnyt Peltokankaan töitä. Kiitosta ovat värien käytöstä antanut niin Veikko Vienoja kuin Armas Vainio.

Soinille Pentti Peltokangas antaa kiitoksen, kun kaikki tervehtivät, erehtyväkö soinilaiset luulemaan häntä joksikin ”julkkikseksi” Pentti miettii.

Näyttelyn avajaiset ti 5.3. klo 18 Soinin kirjaston näyttelytilassa. Tervetuloa!


 

JÄTÄ KOMMENTTI