Soinillinen-festivaalin antimista nautti helteisenä viikonloppuna ennätysyleisö

0
Yona Soinin kirkossa Soinillinen orkesterin kanssa. Kuva: Ahti Aho

Viidettä täysimittaista Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillista vietettiin Soinissa lämpimissä tunnelmissa. Pieni ja intiimi tapahtuma on kasvattanut yleisömääräänsä tasaiseen tahtiin ja tänä vuonna päästiin ennätyslukemiin: tapahtumiin osallistui yhteensä n. 300 henkeä, molemmat kylätalo Puuhin tapahtumat olivat loppuunmyytyjä ja muissakin tapahtumissa riitti hyvin väkeä Soinista ja eri puolilta Suomea.

Suotuisa sää tarjosi mahdollisuuden käyttää Puuhin pihapiiriä hyväksi myös esitysten aikana. Festivaalin avannutta saksofonisti Linda Fredriksonin ja kosketinsoittaja Tuomo Prättälän duokonserttia oli helppo seurata myös avoimien pariovien toiselta puolelta ja pianisti Iiro Rantalan ja näyttelijä Lotta Kuusiston esitys hyödynsi niinikään kylätalon terassia.

Soinillisen taiteellisesta johtokaksikosta Juhana Inkisestä ja Juuli Holmasta sekä ranskalaisviulisti Mathieu Garguillosta ja alttoviulisti Mari Vilukselasta koostunutta jousikvartettia kuultiin monipuolisissa rooleissa läpi festivaalin. Kvartetti liittyi Linda Fredriskonin Juniper-albumilta tuttuihin kappaleisiin avajaiskonsertin päätteeksi, toteutti jo koronavuosiksi suunnitellun Beethovenin ruokapöydässä -konsertin yhdessä professori-tietokirjalija Anu Hopian ja festivaalin kokkina toistamiseen toimineen Maija Silvennoisen ja hänen työparinsa Mikko Rauhasen kanssa sekä esiintyi Soinin kirkossa festivaalin päätöskonsertissa laulaja-lauluntekijä Yonan kanssa.

Seuraava Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen järjestetään jälleen juhannusta edeltävänä viikonloppuna 14.–16.6.2024.


 

JÄTÄ KOMMENTTI