Soinin kirjastossa elokuussa | Asta Immosen upea näyttely, Jänes ja Jänky

0

Soinista kotoisin oleva Asta Immonen on valmistunut kädentaitojen ohjaajaksi Ikaalisten käsi- ja taide-teollisuusoppilaitoksesta vuonna 2018. Hänen töitään on ollut esillä Suomen kädentaitomessuilla 2018. Hän sai finaalisijoituksen Vuoden Artesaani- kilpailussa 2017. Huovutustöitä- näyttely Soinin kunnankirjastossa sekä Luonnotarten luomaa – Taidotarten tekemää- myynti-näyttely Tampereella vuonna 2017.

Näyttelyn nuket Jänes ja Jänku ovat vallattomat jänis veljekset, jotka tempaavat mukaansa, vaikka laulamaan yhdessä. Kolmen karhun koti tulee tutuksi, Kultakutrin seikkaillessa metsässä ja eksyessä karhujen kodin läheisyyteen. Luontoa ja metsää rakastava peikko osaa kertoa monta mukavaa tarinaa metsän asukkaista.

Suunnittelussa on huomioitu lavasteiden ja nukkien helppo liikuteltavuus. Lähtökohtana on luonto ja sadunomaisuus. Näyttely tuo esiin myös käsityön merkityksellisyyttä, sekä edistää ekologista, sosiaalista ja kulttuurista kestävää kehitystä vuokrattavilla
teatterinukeilla.

Nukketeatteri tuo iloa, luo jännitystä turvallisissa puitteissa ja irrottaa arjesta. Nukketeatterissa kaikki on mahdollista; konkretia ja mittasuhteet katoavat, nuket heräävät eloon, saavat elämäntarinan.

Vuokrattavat teatterinuket mahdollistavat tilaisuuden kokea nukketeatterin lumo matalalla kynnyksellä. Niitä voi käyttää joko olemassa olevaan satuun tai keksiä oman tarinan. Lämmin ja muistettava elämys kaiken ikäisille nukkien alkaessa kertoa tarinaansa.

Asta Immonen, Jänes ja Jänku näyttely Soinin kirjastossa 1.8.1.9.2023

Kesäaukioloajat ma, ke, pe klo 1016 ja ti, to klo 1319. Omatoimikirjasto auki joka päivä 721

Tervetuloa!


 

JÄTÄ KOMMENTTI