Ukrainalainen etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat Nelimarkka-museolla.

0
Džerela Karpat, Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja) – viulu Juri Djakuntšak – basso, harmonikka Juri Reha – symbaali Valeri Šafeta – harmonikka Vasyl Gamar – panhuilu, okariina, sopilka-pilli Andrij Boženski – laulu, tamburiini

Karisma, ammattitaito sekä valtava energia ja vauhti ovat vain osa ominaisuuksia, joilla etnomusiikkiryhmä Džerela Karpatia voisi kuvata.

Jokainen ryhmän jäsen on lahjakas ja omaperäinen esiintyjä, kaikilla on oma taiteellinen näkemyksensä ja luova tulkintansa. Kun tällaiset yksilöt saadaan yhteen, tuloksena on erinomainen sointi ja riemastuttava kuuntelukokemus.

Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan perinteisillä kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Värikkään lisän konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Boženski, jonka ohjelmistoon kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja.

Ryhmä tulee Suomeen jo kolmannen kerran. Syys-lokakuussa 2023 muusikot esittävät konserttikiertueen teemalla ”Musiikkia Karpaattien vuorilta”.

Ohjelmistossa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien – Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien – heleitä ja eloisia musiikkiteoksia. Vuorilla asuvan kansan musiikissa, murheellisissa ja railakkaan iloisissa, unelmoivissa ja sankarillisissa melodioissa kuuluu tunteiden ja kokemusten koko kirjo.

Pohjalaisille lakeuksille värikkään tuulahduksen Karpaattien vuorilta tuova kuusihenkinen kokoonpano esiintyy Nelimarkka-museolla 29.9.2023 klo 18-19.

Liput myynnissä Nelimarkka-museolla 12€ ja 10 € opiskelijat/eläkeläiset. Konserttia
on ollut tukemassa myös Alajärven Osuuspankki.


 

JÄTÄ KOMMENTTI