Soinin sivistyslautakunnan päätöksiä

0
Soinin kunnantalo

SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖKSIÄ 23.11.2022 

Soinin sivistyslautakunnan vuoden viimeisessä kokouksessa käsiteltiin kunnanhallituksen uudelleen käsittelyyn palauttamaa talousarviota 2023 lähinnä jaettavien avustusten kohdalta. Sivistyslautakunta aiemmin esitti, että kaikki jaettavat avustukset liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen osalta puolitettaisiin. Uudelleen käsittelyn jälkeen sivistyslautakunta esittää uudelleen kunnanhallitukselle, että kaikki avustukset palautettaisiin täysimääräisenä haettavaksi lähinnä kolmannen sektorin toimintaan. Kustannusvaikutus on vajaa 15 000 euroa. Perusteena tähän on tasapuolisuus ja tasa-arvo, sekä kuntastrategiaan kirjattu tärkeä yhteistyö kolmannen sektorin kanssa.

Kokouksesta suurin osa käsitteli palkittavia liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen osalta vuoden 2022 saavutuksista. Urheilu- ja nuorisopuolen palkittavat palkitaan perjantaina 9.12.2022 yhdessä Soinin Sisun kanssa järjestettävässä tapahtumassa. Kulttuuripalkinto luovutetaan itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2022. Palkittavien nimet julkistetaan näiden tapahtumien jälkeen.

Kokouksessa hyväksyttiin myös Eepos-kirjastojen yhteiset säännöt 1.1.2023 alkaen. Eepos-kirjastoihin kuuluu yhteensä 22 kuntaa. Lisäksi kokouksessa määriteltiin tekojään kustannus, jos se vuokrataan ulkopaikkakuntalaisten käyttöön esimerkiksi harjoituksia varten. Hinta on 60 euroa/tunti sisältäen veron. Tekojään tekeminen aloitettiin tänä vuonna 14.11. keliolosuhteiden salliessa. Jää on ollut käytössä 21.11. alkaen.


Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI