Kuusiolinnan Terveyden kotihoito nousi THL:n asiakaskyselyssä maakunnan kärkeen

0
Kuusiolinna Terveys Ähtäri (Kuva: JS/jpnews.fi)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL, on julkaisut vanhuspalvelujen ensimmäisen kansallisen asiakaskyselyn tulokset maakunnittain.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella kolmen kärkeen ylsi Kuusiolinna Terveyden tuottaman Kuortaneen kotihoito. Kuusiolinna Terveys Oy tuottaa kotihoidon palveluita Kuusiokuntien alueella Kuortaneella, Alavudella, Soinissa ja Ähtärissä.

Asiakasarviot ovat yksi osoitus siitä, että Kuusiolinnan ja julkisen sektorin hyvällä yhteistyöllä voidaan turvata monipuoliset ja vaikuttavat sote-lähipalvelut kunnissa. Myös Keski-Suomen hyvinvointialueella parhaan asiakasarvion sai kotihoidon ja tavallisen palveluasumisen osalta Kuusiolinnan tavoin Pihlajalinna-konserniin kuuluvan Jämsän Terveyden tuottama kotihoito Jämsässä Jämsänkosken ja Koskenpään sekä Länkipohjan alueella. Molemmat yhtiöt ovat Pihlajalinnan yhteisyhtiöitä alueen kuntien kanssa.

THL:n kyselyssä yksiköt arvioitiin seuraavien kategorioiden perusteella kotihoidon ja tavallisen palveluasuminen osalta: 1) Saan tarpeeksi apua ja palvelua 2) Hoitajat ovat ystävällisiä 3) Minulla on turvallinen olo 4) Toiveitani otetaan huomioon hoivassa ja palvelussa.

Juha Viitasaari

– Meille Kuusiolinnassa laadukas ja vastuullinen vanhusten palvelutuotanto on erittäin tärkeää, ja tämän pohjalta meidän on erittäin hyvä jatkaa läheistä kumppanuutta hyvinvointialueiden kanssa, kertoo Juha Viitasaari, Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtaja.

– Olemme koko henkilöstön puolesta iloisia asiakkailtamme saamistamme arvioista. Suuri kiitos kuuluukin osaaville työntekijöillemme ja heidän taidolleen kohdata asiakkaamme lämminhenkisesti sekä tehdä työtä koko sydämellään, Viitasaari jatkaa.

THL on koonnut yhteen parhaat asiakasarviot saaneet vanhuspalvelujen toimintayksiköt. Tiedot perustuvat THL:n kansalliseen Kerro palvelustasi -kyselyyn, joka toteutettiin 14.3.–15.6.2022. Tiedonkeruuseen osallistui yli 2 800 julkista ja yksityistä yksikköä ympäri Suomea. Lisätietoa löydät THL:n verkkosivuilta.  


 

JÄTÄ KOMMENTTI