Taiteilijatapaaminen ja keskusteluiltapäivä Nelimarkka-museolla keskiviikkona 22.helmikuuta 

0
Juhani Harri, Rippi (1995). Saastamoisen säätiön kokoelmat. Kuvattu Nelimarkka-museolla.

Nelimarkka-museon näyttely Maailman kautta kuljemme – pohjalaistaiteilijoiden näkemyksiä uskonnosta on herättänyt paitsi alueellista myös laajempaa huomiota ja yleisön kiinnostusta syksyn ja talven ajan. 

Keskiviikkona 22. helmikuuta klo 14 lähtien museolla on vuorossa taiteilijatapaaminen ja keskusteluiltapäivä. Näyttelyyn tutustutaan kuraattori Anne-Maj Salinin ja näyttelyn taiteilijoiden kanssa. Mukanamme ovat ainakin pohjalaistaiteilijat Riku Riippa, Tapio Hirvonen, Juha Tammenpää, Mia Damberg. Kierroksen jälkeen klo 15 jatkamme keskustelulla, johon taiteilijoiden lisäksi jokainen on tervetullut osallistumaan. Kuraattori Salin ja näyttelyn taiteilijat johtavat keskustelua.

Maailman kautta kuljemme –näyttelyn taiteilijat käsittelevät teoksissaan uskontoa ja suhdettaan uskonnollisuuteen. Tai taiteilijat käsittelevät henkisyyttä, pyhää, pyhän kokemista ja sen yhdistämistä arkeen. Onko perinteillä tai ajalla vaikutusta uskonnolliseen tarpeeseen? Ovatko pohjalaisalueiden uskonnollisuus ja vahvat herätysliikkeet vaikuttaneet taiteeseen – taiteilijoihin? Millaista on nykyajan hengellisyys ja henkisyys? Mikä on pyhää? Mihin uskomme?

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan kanssamme. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu. 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI