TEATTERI | ”Sellaista elämä on” – Juha ”Watt” Vainion-tarina musiikkinäytelmänä

0
Jarkko Järvenpää esiintyy Juhan roolissa.

Karstulassa Wanhat Wehkeet kesäteatterissa

Juha Watt Vainion roolissa Soinilainen Jarkko Järvenpää

”Sellaista elämä on”-näytelmä piti esittää Karstulassa jo kesällä 2020, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat. Osittain myös näytelmän miehistö on vaihtunut matkan varrella, kertoo Wanhojen Wehkeiden Merja Välilehto. Hän kertoo odottavansa innolla tulevia esityksiä ja live-orkesterin tahdittamaa musiikkinäytelmää. 

Juha Vainion tarina vie katsojat monipuolisen musiikintekijän elämänvaiheisiin ja musiikkituotantoon. Hän levytti itse noin 245 laulua sekä sävelsi ja sanoitti noin 2433 kappaletta. Tunnetuimpia omia levytyksiä häneltä ovat mm. Albatrossi, Yksinäinen saarnipuu, Vanhoja poikia viiksekkäitä, Käyn ahon laitaa ym.

– On hienoa päästä tekemään musiikkiteatteria, joka kertoo suomalaisesta sanoittajasuuruudesta. Junnun tuotanto on vaikuttanut suomalaisen iskelmälyriikan kehittymiseen erittäin merkittävästi. Juha Vainio on saanut kynällään kerrottua mielenkiintoisia ja hauskoja tarinoita, jotka kuitenkin käsittelevät vakaviakin asioita kuten ilmastoa, eläimiä ja ystävyyttä,  sanoo pääroolin esittäjä Jarkko Järvenpää. 

Näytelmässä ovat mukana Jarkko Järvenpää ja Heikki Lehisalo Soinista, Minna Rekonen ja Jan-Markus Nyman Saarijärveltä, Tarja Kultavuori Alajärveltä ja Seppo Koivisto Vimpelistä.

Suurin piirtein-orkesteria johtaa Markku Keski-Mäenpää mukanaan huippumuusikot Susanna Leppänen, Mika Muhonen ja Janne Siiskonen.

Näytelmän ovat kirjoittaneet Mikko Kivinen ja Otto Kanerva, ohjauksesta vastaa Anna-Maija Ojansivu. Äänentoistosta vastaa Pekka Siiskonen.

Sellaista elämä on- näytelmän ensi-ilta on ennakkotiedoista poiketen lauantaina 3.7.2021 klo 14.00. Esitykset jatkuvat koko heinäkuun ajan aina torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Lisätietoja: Arja Piilo 0500 779534.


 

JÄTÄ KOMMENTTI