Torilta juhannustunnelmaa Virroilla

0
Kihniöläinen Jarna-Erika Keihänen kauppasi Cestlaviekas-nimisen yrityksensä nimissä  itse tekemiään käsitöitä.(JR)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT
.
Suomen virallisen juhannuskaupungin Virtain torilla aisti hienon  juhannustunnelman aattoaamuna. Väkeä alkoi kello yhdeksän jälkeen   kerääntyä kauppapaikalle yhä enenevässä määrin.  Lättykahvilassa kävi aluksi jo vilinä, sillä monet olivat lähteneet kotoa nauttimaan herkullisista lätyistä ja aamukahvista raikkaassa sekä lämpimässä ulkoilmassa.
.
Myyjiä oli paikalla kymmenkunta. Torilta löytyi myytävää tuoreista, kotimaisista vihanneksista ja marjoista  lakumakeaan, vaapuista itsetehtyihin käsitöihin. Perinnekylässä aiemmin järjestetty juhannustori oli siirretty koronan takia kaupungin keskustaan, perinteiselle torialueelle.
.
Virtain juhannustori järjestettiin Perinnekylän sijaan keskustan toripaikalla.(JR)
Kihniöltä  oli saanut Jarna-Erika Keihänen myymään itsetehtyjä käsitöitä.
– Virrat on lähipaikkakunta, joten helppo oli tänne tulla. Isotätini vinkkasi, että Virroilla on paljon porukkaa liikkeellä juhannusta viettämässä ja torilla tapahtuu. Hän ei toki enää kierrä näitä toritapahtumia.  Itse ompelen kaikki tuotteet, kertoi keväällä yrittäjänä aloittanut ja Cestlaviekas-nimistä yritystä pyörittävä Jarna-Erika Keihänen.
.
Ennen Virtain juhannustoria  hän on myynyt tuotteittaan samalla paikalla edellisenä iltana, viime lauantaina Suodenniemellä ja Tampereella.
Virtain Eläkkeensaajien puheenjohtaja Sirkka Koreasalo ja sihteeri Kalevi Niittylahti myivät yhdistyksen toiminnan hyväksi vihtoja.
– Teemme näitä vihtoja myyntiin  jouluksi ja juhannukseksi. Juhannusmyyntiin valmistui 52 vihtaparia.
Sirkka Koreasalo ja Kalevi Niittylahti myivät vihtoja Virtain Eläkkeensaajien toiminnan hyväksi. (JR)
.Sirkka Koreasalo kehui myyntitouhun sujuneen ihan kiitettävästi.
– Vihdantekotalkoisiin osallistui osallistui 22 henkilöä, joista vain kaksi osasi perinteisen vihdan sidontataidon. On hyvä, kun koronarajoituksia on saatu purettua ,että meilläkin on jotain toimintaa myös kesällä.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI