Uutta musiikkinäytelmää valmistellaan Virroilla

0
Päivi Ylimys

Jarkko Ruohola / J-Pnews
VIRRAT

Virroilla on valmisteilla uusi musiikkinäytelmä. Tuotannosta vastaa MediaManager Oy.  Musiikki-näytelmän ohjaa ja käsikirjoittaa omalla ajallaan Virtain kaupungin kulttuurisihteeri Päivi Ylimys. 

Markku Sorvari vastaa näytelmän säveltämisestä. Päivi Ylimys kertoo, että draamaryhmä alkaa olla koossa ja lähiaikoina saan varmistuksen eri-ikäisistä koostuvista lauluryhmistä. Musiikkinäytelmän vähän erilainen toteutustapa mahdollistaa erilaisten ryhmien mukanaolon. Aktivoidaan ja innostetaan mukaan ihmiset, joille ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta osallistua säännölliseen kokoontumiseen ja yhdessä tekemiseen.

Musiikkinäytelmä esitys käsikirjoitetaan tai suunnitellaan osallistuvien ryhmien ja ihmisten osaamistason mukaan (lapset, koululaiset, aikuiset, ikäihmiset, liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset). Esityksen perustana on draamaryhmä, joka esittää tarinan.  Esitystä tukee ryhmille kirjoitetut laulu- ja koreografiset osuudet. Ryhmien osuudet ohjataan yhteistyössä ryhmien ohjaajien kanssa heidän omissa ympäristöissään.

Valmiit ryhmien osuudet valmistellaan huolellisesti (puvusto, maskeeraus, taustat, lavastus ym.). Ryhmien osuudet kuvataan. Esitys täydennetään eri ryhmien kuvatuista osioista käsikirjoituksen mukaan digitaalisesti yhdistettynä draamaan tai muuhun esitykseen. Valmis esitys kuvataan kokonaisuudessaan ja esitetään ryhmille heidän omissa ympäristöissään.

– Tehdään musikaali, johon pääsee mukaan erilaiset ryhmät ja ihmiset yhdessä, korostaa Päivi Ylimys. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI