Vietnamista rekrytoidut hoitajat perheineen yhteistapaamisessa Virroilla.

0
Virtain yhteistapaamiseen osallistuneet vietnamilaiset hoitajat perheineen ja yhteistyökumppanien edustajat ryhmäkuvassa.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain seurakuntatalolla järjestettiin lauantaina, vapaamuotoinen yhteistapaaminen, johon oli kutsuttu Vietnamista rekrytoidut hoitajat perheineen ja projektiin osallistuneita henkilöitä. Tilaisuuden järjesti Keiturin Sote Oy.

Joelito Malaban

Ennen kuin siirryttiin nauttimaan, vietnamilaisesta ruokakulttuurista vaikutteita saanutta lounasta, kuultiin Joelito Malabanin laulua ja Keiturin Sote Oy:n toimitusjohtaja Kari Nuuttilan puheenvuoro. -Kaksi vuotta sitten emme tienneet tästä rekrytointiprojektista yhtään mitään. Nyt olemme kulkeneet puolitoista vuotta yhdessä hoitajaprojektissa. Vietnamista tuli 44. Nyt luku on 49. Mikä se sitten on kuukauden päästä? Perheet täydentyvät. Yksi on syntynyt tähän mennessä ja kasvattanut Ruoveden väkilukua, kertoi Kari Nuuttila.

Keiturin Sote Oy:n toimitusjohtaja Kari Nuuttila

Kari Nuuttila paljasti myös tulevaisuuden näkymiä: – Migri on alkanut käsittelemään jatkolupia. Kolme kappaletta päätöksiä neljän vuoden jatkoluvasta on tehty. Tämä on hieno asia. Tämä kertoo sen, että tämä ”juttu” menee maaliin. Te pääsette suunnittelemaan elämäänne, hän sanoi.

Muutamia poimintoja Keiturin Sote Oy:n hoitajien rekrytoinnista Vietnamista: Keiturin Sote Oy:n hallitus päätti 20 hoitajan rekrytoinnista lokakuussa 2022. Sopimus Green FiVi:n kanssa, joka teki sopimuksen Sedu Educationin kanssa suomen kielen koulutuksessa. Elokuun 2023 alussa 17 hoitajaa ja perheenjäseniä saapui. Syyskuun alussa saapui kaksi hoitajaa ja perheenjäseniä.

Lokakuun alussa saapui viimeinen hoitaja puolisoineen. Oppisopimuskoulutus on jatkunut tauotta, kevät- kesä hoiva-avustajan pätevyys. Kesäkuussa 2024 alkuperäinen tulijamäärä 44 on jo 49. Kesän aikana se nousee vielä 53:een. Oppisopimuskoulutus jatkuu kevääseen 2025, jolloin hoitajat valmistuvat lähihoitajiksi. Palaute projektista: Hoitajat ovat olleet tyytyväisiä ja haluavat saada koko perheensä tänne.

Keiturin Sote Oy teki ensimmäisenä Suomessa näin laajasti ymmärrettyä rekrytointia ja työyhteisöjä on myös kuultu kuukausittain projektin etenemisestä. Tämän projektin aikana Suomi hyväksyi Vietnaminen yhdeksi neljästä rekrytointi maasta, mikä kuvaa onnistumista. Nyt Etelä-Pohjanmaalle on syksyllä tulossa seuraava ryhmä.

Toimitusjohtaja Antti Rantakokko.

Green   FiVi:n toimitusjohtaja Antti Rantakokko kiitti vietnamilaisia, että he ovat tulleet tänne Ruovedelle ja Virroille ja heistä on saatu hyvää palautetta. Yhteistyö on sujunut yhteistyökumppanien kanssa hyvin. Tärkeintä on yhteisöllinen, paikkakuntaan integroituminen.

Vietnamilaiset perheineen nauttimassa lounasta.

Ollaan elävä osa Ruovettä ja Virtoja. Tärkeää on että, myös puolisoille löytyy työpaikat. Sekä panostaa siihen, että teistä tulee pysyviä ruoveteläisiä ja virtolaisia, toivoi Antti Rantakokko. – jr 

JÄTÄ KOMMENTTI