Villa Väinölä avaa ovensa – maaliskuussa

0
Villa Väinölä

Villa Väinölä avaa ovensa maaliskuussa

Alajärven keskustassa sijaitseva Villa Väinölä on monipuolinen kulttuuritalo, jossa järjestetään taidenäyttelyitä, työpajoja, konsertteja ja tapahtumia laidasta laitaan.

Saila Sippola

Väinölän tapahtumavuosi 2021 käynnistyy maaliskuussa Taidetyö -kurssin merkeissä. Kurssin ohjaajana toimii kuvataidekasvattaja Saila Sippola. Kurssi järjestetään yhteistyössä Alajärven seurakunnan kanssa.

Väinölän näyttelytoiminta käynnistyy toukokuussa Alajärven kuvataidekoulujen yhteisnäyttelyllä.

Kesäkuun ajan nähtävillä on valokuvataiteilija Johanna Kareen EROTTAMATTOMAT -näyttely. Heinä-elokuussa esillä on kuvataiteilija Ritva Lindbergin taidetta. Syksyn aikana nähdään esimerkiksi lehtimäkeläisen Tarja Paimenen taidetta, Alajärven toimintakeskuksen asiakkaiden taitavia luomuksia sekä kuortanelaisen taiteilijan Tapio Hirvosen teoksia.

Näyttelykalenterin muutokset ovat mahdollisia. Ajantasaiset näyttely- ja tapahtumatiedot sekä mahdolliset koronarajoitukset löytyvät Alajärven kaupungin verkkosivuilta.

 Villa Väinölän vuosi 2020

Villa Väinölä 2020
Jamie Ranta

Villa Väinölä oli koronaviruksesta huolimatta suosittu käyntikohde ja vuoden 2020 aikana toteutettiin useita näyttelyitä ja työpajoja. Toimintavuosi oli Villa Väinölän toinen ja kävijöitä oli yhteensä 1120 henkilöä. Väinölän ovet olivat valtioneuvoston päätöksen mukaisesti suljettuina maalis-heinäkuun välisen ajan.

 

Näyttelystä Monet

Villa Väinölä, Väinöntie 4, Alajärvi

Alajärven keskustassa sijaitseva, arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Villa Väinölä on monipuolinen kulttuuritalo, jossa järjestetään taidenäyttelyitä, työpajoja, konsertteja ja tapahtumia laidasta laitaan. Yläkerrasta löytyy kokoustiloja ja tarvittaessa myös alakerran salit voidaan kalustaa suuremmaksi kokoustilaksi.

Arkkitehti Alvar Aallon alun perin veljelleen suunnittelema rakennus remontoitiin v2018 ja se toimii Nelimarkka-museon alaisuudessa.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI