Tehdäänkö yrityksessäsi strategiatyötä tulevaisuutta varten?

0
Fasadi - Alavuden Kehitys Oy

Tehdäänkö yrityksessäsi strategiatyötä tulevaisuutta varten?

Monessa yrityksessä strategia on käsite, jonka merkitys on yrittäjän päässä, tai se on osa kerran vuodessa käsiteltävää hallituksen materiaalia. Joskus ei ihan tiedetä mitä strategia tarkoittaa ja miten se liittyy yrityksen tavoitteisiin ja unelmiin.

Strategia nähdään jotenkin ulkopuolisena yrityksen jokapäiväisestä toiminnasta ja siitä puhuminen ja sen ajatteleminen tuntuvat turhalta. Ajatellaan usein, että ei ole hyötyä eikä aikaa miettiä yrittäjyyden teoreettisia käsitteitä, koska yrityksessä on aina toimittu samalla tavalla ja täten tiedetään mitä tehdään. Saattaa myös olla, että yrityksessä on huonoja kokemuksia strategisesta johtamisesta, koetaan että strategiaprosessi oli epäselvä, hyödytön ja kaikkea muuta kuin inspiroiva. Jos nämä asiat kuulostavat tutulta, on korkea aika selvittää strategiatyön oikea merkitys.

Strategia vie yrityksesi kohti unelmiaan. Strategioiden avulla on mahdollista saavuttaa määriteltyjä tavoitteita. Yrityksen missio, arvot ja kulttuuri heijastuvat yrityksen strategiatyössä. Strategiatyöhön kuuluvat analyysi, valinnat ja tekeminen. Konkreettiset ja hyödylliset työkalut ovat osana strategiatyötä. Strategia auttaa priorisoimaan ja karsimaan pois kaiken turhan. Strategia on osa jokaisen työntekijän päivittäistä työtä, se ei ole kaukana tekemisestä, vaan se on juuri sitä, tekemistä. Strategia ei ole vaan hallituksen tai yrittäjän asia, vaan se on jokaisen työntekijän asia. Strategia ei ole staattinen, vaan dynaaminen ja se mukautuu tarpeen mukaan siten, että yritys pystyy menestymään parhaalla mahdollisella tavalla.

Strategiatyö ei saisi roikkua menneisyydessä, vaan se pitäisi keskittyä tulevaisuuteen. Korona-aikana olemme saaneet oppia sen, kuinka tärkeää olisi olla joustava ja ketterä, ja kuinka tärkeää tulevaisuuden ennakointi siihen varautuminen ovat. Strategia kehitetään ja strategityö tehdään tulevaisuutta varten. Nyt on korkea aika muokata asenteesi strategiaa ja strategiatyötä kohtaan siten, että yrityksesi on valmistautunut tulevaisuutta varten.

Tieto lisää tulosta –koulutushanke järjestää Kuusiokuntien alueen yrityksille ja yhteisöille Strategiaseminaarin 11.2.2021 klo 13-16 ja Strategiatyöpajan 18.2.2021 klo 17.30-21.00

Annika Tidström

Tilaisuudet järjestetään verkossa. Päivien ohjelmassa tulee olemaan sopivassa suhteessa asiaa luentomuodossa kuin myös yksilö- ja ryhmätehtäviä sekä mukavaa verkostoitumista. Tilaisuudet on suunnattu erityisesti Kuusiokuntien yritysten, julkisyhteisöjen ja yhdistysten johdolle, hallitusten jäsenille ja johtoryhmille, mutta mukaan ovat tervetulleita myös kaikki muut strategisesta ajattelusta kiinnostuneet.

Vetäjinä toimivat huippuasiantuntijat Niko Herlin (futuristi ja yrittäjä, Great Minds Oy) ja Annika Tidström (strategisti ja yrittäjyyden EPANET professori Vaasan yliopisto) sekä Salla Gantsi (Gantsi Colsulting Oy), joka on kokenut esiintyjä ja kouluttaja.

Seminaari ja työpaja ovat maksuttomia, mutta ilmoittautuminen tarvitaan. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet sivuilta: www.fasadi.com/strategiakuntoon


 

JÄTÄ KOMMENTTI