Villa Väinölä | Näyttelyn nimi: LINTU VAI KALA?

0
Lintu vai kala

Ulla Hautamäen ryhmät: Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston alaisuudessa toimivan kuvataidekoulu Eeron lukuvuoteen on taas sisältynyt monenlaista tekniikkaa ja kuvistyötä. Kuvataiteilija Ulla Hautamäki pitää Alajärvellä seuraavia ryhmiä: valmentavat, perusopetus ja periodiryhmä.

Syksy aloitettiin puutarhateemalla, josta edettiin kiehtoviin merimaailmoihin. On myös maalattu isoille taulunpohjille akryylivärimaalauksia ja tehty runsain mitoin savitöitä sekä niiden lasituksia. Pienemmät oppilaat ovat rakennelleet linnoja ja omia rakennelmia. Alajärvi onkin hyvä paikka viedä eteenpäin kolmiulotteista ajattelua ja ensiaskeleita arkkitehtuuriin; olemme Alvar Aallon jalanjäljillä tässä asiassa.

Etanat

Marjut Mässbackan ryhmät: Vuoden teemana ovat olleet lasten kestosuosikit luonto ja eläimet. Olemme myös tutustuneet impressionistiseen tyyliin maalata ja Perus I ryhmä on luonut omat versionsa Claude Monet`n suosikkiaiheesta lummelampi.

Näyttelyyn pääsivät myös veikeät savietanat, jotka ovat saaneet pintaansa ihanat värit. Akryylimaalein toteutettu ”lintupuu” maalaus on hieno metafora ryhmämme toiminnasta – jokainen teospalanen on yksilö mutta yhdessä olemme enemmän.

Perus II ryhmä tutustui vuoden aikana niin ikään ranskalaisten impressionistien maalauksiin. Uusia näkökulmia teoksiin on löytynyt rajaintyökalun avulla, jossa pieni osa maalausta on nostettu mielenkiintoisesti esiin. Perus II ryhmässä on vuoden aikana harjoiteltu piirtämistä ja muodon hakemista ahkerasti. Tuloksena on hienoja lyijykynä – ja värikynäpiirroksia – lumoavia lintuja ja veikeitä kaloja. Kolmiulotteisten muotoilutöiden aiheena Perus II ryhmässä oli moniselitteisesti ”lintu vai kala?” -ja siitä on näyttely napannut nimensäkin.

Molempien ryhmien työskentelyn satoa on nyt nähtävillä Väinölässä iloisena kokonaisuutena! Tervetuloa!


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI