” Vaihtoehtoinen näkökulma”- näyttely esillä Galleria Virinässä Virroilla

0
"Vaihtoehtoinen näkökulma"-näyttelyssä on esillä runsaat kaksikymmentä teosta.
Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Galleria Virinässä on avattu Mäntässä asuvan , virolaisen Ville-Karel Viirelaidin taiteilijanimeltään Ville Karelin ”Vaihtoehtoinen näkökulma”– nimeä kantava taidenäyttely. Runsaat kaksikymmentä teosta käsittävä näyttely on auki toukokuun loppuun saakka.

”Skitsofrenia” akryylimaalaus/sekatekniikka 2021.
Taitelijan työskentelyä leimaa prosessikeskeisyys ja halu rajojen tulkitsemiseen, mikä ulottuu koko taiteentekoprosessin materiaalien valinnasta teosten esille asetteluun.
Kyseenalaistaen sääntöjä ja normeja ennakkoluulottomalla asenteella, tutkii Ville Karel institutionalisoituneen ja ruohonjuuritason kulttuuritoiminnan prosesseja yhteiskunnassa. Taide on hänelle väylä erilaisten näkökulmien tarkasteluun ilman tarvetta yksiselitteisten vastausten löytymiselle.
”Jupiter I” serigrafia 2022
Ville Karel työskentelee pääasiallisesti taidemaalauksen ja grafiikan parissa omia menetelmiä kehitellen. Rajojen ulkopuolelle astuminen näkyy esimerkiksi hänen tavassaan luoda ekspressiivisiä maalauksia, jotka pohjautuvat digigrafiikkaan.
Eri tekniikoita yhdistelemällä syntyy moniulotteisia ja merkityksellisiä teoksia. Taidegraafikkona Ville Karel noudattaa omaa rosoista ja kokeilevaa tyyliään, jossa tärkeintä on liike ja prosessi.  Hänen mukaansa taiteen kuuluu olla voimaannuttavaa ja inhimillistä.
” M. Curie” akryylimaalaus 2022
Ville Karel ammentaa inspiraatioita taiteeseensa 1900-luvun taidesuuntauksista, kuten Fluxus, maaginen realismi ja ITE-taide. Hänellä tärkeitä teemoja ovat identiteetin kysymykset, yhteiskuntakriittisyys, olemisen paineet ja ihmissuhteet, joita hän käsittelee omintakeisesti abstraktin ja konkreettisen ilmaisun yhdistelyn avulla.
Esillä oleva ”Vaihtoehtoinen näkökulma”- näyttely sisältää akryyli- ja öljyvärimaalauksia sekä grafiikkaa taiteilijan viime vuosien tuotannosta.  Todella mielenkiintoiseen ja elämyksiä antavaan näyttelyyn voi tutustua ti klo 10-18, ke 9-15, to klo 10-18 ja pe klo 9-15. Näyttelytilaan on maksuton pääsy. -jr

JÄTÄ KOMMENTTI