Virrat allekirjoittamassa yhteistyösopimuksen E-kirjastopalveluiden tuottamiseksi Kansalliskirjaston kanssa

0
Virtain kaupungintalo

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain hyvinvointilautakunta on tiistaina 13.2.merkinnyt tiedoksi E-kirjastopalveluja koskevan materiaalin ja valtuuttanut hyvinvointijohtajan allekirjoittamaan Virtain kaupungin ja Kansalliskirjaston välisen yhteistyösopimuksen.

-E-kirjasto avataan asiakkaille 23.4.2024, joka tarkoittaa monipuolista e-aineistokokoelmaa samalta alustalta (mobiilisovellus, myöhemmin verkkosivut). Käyttö edellyttää kunnan liittymistä e-kirjastoon. E-kirjasto tarjoaa e-kirjoja, äänikirjoja ja e-lehtiä. Palvelut tuotetaan Kansalliskirjaston ja kuntien välisenä sopimuspohjaisena yhteistyönä. Kustannukset ovat noin 0,70 €/asukas ja vuonna 2024 kunnat maksavat vain kahdeksan kuukautta. Huomioitavaa on, että valtakunnallisesti kunnat ovat käyttäneet vuonna 2021 e-kirjastopalveluihin keskimäärin 0,80, kertoo Virtain kaupungin hyvinvointijohtaja Minna Koskinen.

Päätettiin hyväksyä kohtaamispaikka Otson tilavuokrat vuodelle 2024 ja merkittiin tiedoksi vuokraussäännöt. Paikalliset järjestöt- maksuton, yksityiskäyttö 20 €/h +alv 24% ja muut toimijat tai yritykset 30 €/h +alv 24%. Kohtaamispaikka Otso on avattu joulukuussa 2023. Se on tarkoitettu kaikille avoimeksi, matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapaikaksi, mutta myös erilaisiin tapahtumiin käytettäväksi sekä järjestöjen kokouspaikaksi.

Kohtaamispaikka on täysin sitoutumaton ja päihteetön tila. Hyvinvointitoimi vastaa kaikista kohtaamispaikan ylläpitokustannuksista.

Merkittiin tiedoksi kansallisen veteraanipäivän juhlan ohjelma ja pyydetään kaupunginhallitusta nimeämään kaksi seppeleenlaskijaa Killinkosken ja Virtain sankarihaudoille. Seurakuntakeskuksessa järjestettävässä juhlassa kuullaan musiikkia, juhlapuheen pitää Sotakamreeri, yliluutnantti evp. Raimo Salo ja nähdään noin puolen tunnin pituinen elokuva Hallan Ukko. – jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI