Ähtärin eläinpuisto kasvattaa palveluitaan

0
Ilmakuvassa Ähtärin eläinpuiston (Ähtäri Zoo) alue ja eri aktiviteettien keskittymä Ähtärissä. Kuva vuodelta 2021.

Ähtärin eläinpuisto valmistautuu tulevaan kesään palveluita kasvattamalla, sillä eläinpuisto on yksi Suomen suosituimmista käyntikohteista erityisesti kesälomakaudella.  Tulevan kesän uusiin palvelumuotoihin kuuluu pakopeli, Rietriikan testamentti, jota voi pelata kotieläintilalla, Farmilla.  Peli on toteutettu Farmin henkeä kunnioittaen ja mahdollistaa päättelykykyä vaativan aikamatkan 1900-luvun alkuun. Samoin Farmilla tullaan avaamaan sepän paja. Takomiseen pääsee tutustumaan 28.6. alkaen kun seppämestari Juhani Krappe aloittaa työnsä Farmilla.

Suositut eläinopastukset voidaan jälleen kesäkaudella toteuttaa koronatilanteen helpottuessa.

Eläinpuiston vieressä sijaitseva seikkailupuisto Flowpark avataan 13.5. Myös eläinpuistoon rakennetut tehtäväosuudet ovat varattavissa. Asiakkaat voivat varata ennakkoon oman ajan Ähtäri Zoon lipunmyynnistä. Kaikkien yhteistä tekemistä on Ähtäri hallin aulassa kangaspuissa kudottava maailmanennätysmatto, jonka valmistumiseen kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

Flowparkin radat eläinpuistossa

Marko Haapakoski

Flowparkin seikkailuradat eläinpuistossa on suunniteltu yhteistyössä Eläinpuisto Oy:n asiantuntijoiden kanssa alueen erityispiirteet huomioiden. Ratoja on kaksi, Karhurata ja Pandarata. Kuten muillakin Flowparkin rataosuuksilla, saavat asiakkaat perehdytyksen radoilla liikkumiseen myös näillä osuuksilla ja osaaminen varmistetaan ennen tehtäväradalle siirtymistä. Eläinpuistossa olevilla rataosuuksilla on lisäopastus, joka huomio näiden ratojen erityispiirteet. Flowparkin työntekijä huolehtii asiakkaan sujuvasta etenemisestä radalla tehtävän ajan. Asiakkaan irtotavarat, kuten esim. puhelin, kerätään pois ja palautetaan asiakkaalle tämän poistuttua radalta. Pandarata seuraa jättiläispandojen ulkotarhan turva-aidan reunaa. Karhurata ylittää kolmen 5-vuotiaan karhuveljeksen tarhan kulman vinosti n. 10 m:n matkalta. Karhujen eläintenhoitaja on radan äärellä seuraamassa ylityksiä niin kauan, että voi olla varma karhukolmikon suhtautuvan asiaan yhtä tyynesti kuin tehdyissä testiajoissa.

– Tunnemme karhujen luontaisen käyttäytymisen ja niiden mieltymykset. Ne ovat sosiaalisia ja pitävät sopivasta määrästä virikkeitä. Kun asiakas on karhuradalla, voivat karhut aina vetäytyä sisätiloihinsa niin halutessaan, kertoo intendentti Marko Haapakoski.

Eläinpuistossa on tilaa ja palveluja

Jarmo Pienimäki

Ähtärin laaja ja luonnonmukainen eläinpuisto on turvallinen käyntikohde. Turvavälit on helppo säilyttää, käsienpesupaikkoja on lisätty ja käsidesiä on käytettävissä. Sisätiloissa suositellaan edelleen maskin käyttöä. Puistokierroksen varrelle on lisätty kioski- ja kahvilatarjontaa sekä levähdyspaikkoja. Alueen siisteyteen ja puhtauteen kiinnitetään erityistä huomiota.

– Eläinpuisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä, mutta lomakausi ajoittuu kesään ja siksi suurin osa kävijöistä tulee meille kesällä. Haluamme antaa meillä tänä kesänä vierailevalle niin onnistuneen käyntikokemuksen, että se saa heidät palaamaan uudelleen. Myös tästä syystä eläinpuisto uudistuu ja palvelukonseptia kehitetään jatkuvasti. Meille tulleet asiakaspalautteet ja -toiveet ovat olleet tässä suuressa roolissa. Kehitämme toimintojamme asiakkaitamme kuunnellen, toteaa Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pienimäki.

Ähtärin eläinpuisto avattiin 17. kesäkuuta 1973. Puisto on perustamisestaan lähtien tehnyt pitkäkestoista työtä lajiensuojelun eteen yhteistyössä eurooppalaisten eläintarhojen kanssa. Tärkeä osa toimintaa on myös opetuksellisuus ja yhteistyö eri oppilaitosten kanssa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI