AISAPARI | And out we go! – luontomatkailun mahdollisuuksista 18.2.

0
FT, planeettageologi, kraatteritutkija Teemu Öhman tuo webinaarissa esiin geomatkailun mahdollisuuksia

Outdoor Leader -hanke järjestää kansainvälisen And out we go! Benefits of outdoor activities -webinaarin ulkoliikunnan ja luontomatkailun mahdollisuuksista torstaina 18. helmikuuta kello 11–15.30. 

Geomatkailu on nopeasti kasvava luontomatkailun osa-alue. Aisaparin alueen merkittävin geomatkailukohde on 22 km:n läpimittainen Lappajärven törmäyskraatteri. Itse Lappajärvi on Euroopan suurin kraatterijärvi.

Aisaparin rahoittamaan Kraatterijärven georeitti -oppaaseen on koottuna kiinnostavimmat turvallisesti tavoitettavat geologiset luontokohteet kraatterin ympärillä.  Aisaparin rahoittamilla hankkeilla on otettu mukaan runsaasti georeittikohteita myös kauempaa geologisesti täysin toisenlaisilta alueilta Evijärveltä Ähtäriin, sekä kehitetty hotelli Kivitipun geologista näyttelytoimintaa. Noiden toimien tavoitteena on saada alueelle UNESCO:n myöntämä geopark-status. 

Lisäksi Kauhavan ja Lapuan geologisesti merkittävät luonto- ja kulttuuriperintökohteet -oppaan pohjalta olisi mahdollista kehittää erilaisia uusia georeittejä tai päivittää vanhentuneita geologisia tietoja sisältäviä opasteita, esimerkiksi Simpsiön luontopoluilla. 

FT, planeettageologi, kraatteritutkija Teemu Öhman tuo webinaarissa esiin geomatkailun mahdollisuuksia.

And out we go! -webinaarissa kuullaan useita puheenvuoroja eri ulkoilukohteista sekä Suomen että Ruotsin puolelta. Asiantuntijat kertovat miten paikallisista reitistöistä ja muista luontomatkailukohteista saa kaikki hyödyt esiin, miten kannattaa suunnitella uusia kohteita ja kuinka voi uudistaa jo olemassa olevia reittejä tai nähtävyyksiä esimerkiksi tarinallistamisen, yritystoiminnan tai tietyn teeman avulla. 

Koronan vaikutuksista luontomatkailuun puhuvat Leader Ålandin toiminnanjohtaja Alexandra de Haas ja huippukokki Michael Björklund Ahvenanmaalta. 

Webinaari on avoin ja maksuton kaikille luontomatkailun kehittämisestä kiinnostuneille. Ohjelmaa on luvassa kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Etukäteen kuvatut videot on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Live-esitysten kieli on englanti. Kysymyksiä voi esittää kaikilla kolmella kielellä. Webinaarin juontaa Maskun kunnan elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen.

Webinaarin alussa kello 11–12.30 tutustutaan ruotsalaisten hankekumppaneiden koordinoimaan ohjelmaan. Lounastauon jälkeen kello 13.30 alkaa suomalaisten Leader-ryhmien ohjelma. 

Ilmoittautumiset osoitteessa https://bit.ly/2LDKBqV .  Teams-kutsu webinaariin lähetetään ilmoittautuneille 16.2.2021.

FT, planeettageologi, kraatteritutkija Teemu Öhman
Leader Aisapari on mukana kansainvälisessä Outdoor Leader-hankkeessa. Aisaparin lisäksi mukana on viisi Leader-ryhmää Varsinais-Suomesta, yksi Satakunnasta ja kaksi Ruotsista. 
Hankkeen tavoitteena on innostaa paikallisia yhdistyksiä kehittämään retkeilyreittejä ja ulkoilualueita.

 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI