”Rajamme vuotavat kuin seula!” – kansanedustaja RISIKKO patistaa valtioneuvostoa

0

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Risikko: Lasten ja nuorten harrastustoiminta on turvattava 

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko on huolissaan  mm. harrastustoiminnan rajoituksista.

– Rajoitusten on oltava viimesijaisia ja aivan välttämättömiä. Korona-aika on osunut kovalla kädellä lapsiin ja nuoriin, jotka ovat joutuneet sopeutumaan poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin sekä harrastustoiminnan rajoittamiseen, Risikko toteaa.

Sivistysvaliokunta korosti yksimielisessä lausunnossaan (SiVL 12/2020 vp), että rajoitustoimenpiteitä harkittaessa – silloinkin, kun kyse on vain lyhytkestoisesta tai osittaisesta toiminnan rajoittamisesta – ensisijaisena ratkaisuperusteena on oltava lapsen etu.

– Valtioneuvoston on otettava eduskunnan tahto huomioon. Tartuntatautilakia koskevassa esityksessä ei juurikaan ole huomioitu mahdollisia poikkeusjärjestelyjä harrastus- ja vapaa-ajan toimintojen jatkamiseksi, jatkaa Risikko.

Aiemmin sisäministerinäkin toiminut Risikko korostaa, että nyt on keskityttävä myös siihen, miten tilanne saadaan maan rajoilla hallintaan.

– Toivon, että ministeri Kiuru keskittyy nyt siihen, että virusta tai sen muunnosta ei tule muualta Suomeen. Tällä hetkellä rajamme vuotavat kuin seula”, patistaa Risikko.


 

JÄTÄ KOMMENTTI